Trappelen, zwemmen, spinnen en zingen voor zieke kinderen

21 september 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De regionale afdeling van de Doe Een Wens Stichting houdt op zaterdag 24 oktober een groot Wensfestival. In De Lockhorst wordt van 17.00 tot 23.00 uur een zwem-, spinningmarathon en een korenslag op poten gezet met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen om de liefste wens van zieke kinderen te vervullen. De aftrap wordt gegeven met het Alblasserwaards Watertrappel Kampioenschap. Sven op ’t Ende zal bij alle activiteiten het 'Wensfestivalgezicht' zijn

Sven op 't Ende uit Numansdorp heeft zelf meegemaakt hoe het is om zijn liefste wens in vervulling te zien gaan. Bij het jonge zwemtalent werd in 2007 leukemie geconstateerd. Ondanks de chemokuren traint hij weer en zwemt hij zelfs wedstrijden. Zijn dappere strijd werd beloond met een verrassing van Doe Een Wens Stichting. De fanatieke Elvis-fan mocht op reis naar Graceland om een kijkje te nemen op het landgoed van zijn idool. Als dank zet Sven zich nu in voor de Stichting door geld in te zamelen met zwemevenementen.

Naast Sven, zullen er ook andere bekende gezichten zijn tijdens het Wensfestival. Zo zal burgemeester Boevée van Sliedrecht samen met Sven de opening van de korenslag verrichten. Een geheime BN’er geeft het startschot voor de spinning- en zwemmarathon. Het wensfestival wordt afgesloten met een afterparty. De wereldkampioenen mentalisme The Magic Bar zullen dan, omringd met veel komische elementen, letterlijk en figuurlijk een vuurwerk afsteken (www.themagicbar.nl).

Het wensfestival gaat van start om 17.00 uur met het Alblasserwaards watertrappel kampioenschap voor kinderen tussen 8 en 12 jaar, in het bezit van een A-diploma. Ze kunnen zich daarbij laten sponsoren door familie, vrienden en bekenden om zodoende geld in te zamelen voor de Doe Een Wens Stichting. De watertrappelaar die het langste trappelt wint twee kaartjes voor de musical Hans en Grietje en een meet and greet met de cast. Deelnemers kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen aan wensfestival@hotmail.com, onder vermelding van naam, leeftijd, adres, telefoonnummer en geboortedatum. Deelname kost 2,50 euro. De veiligheid van de kinderen in het zwembad wordt tijdens het kampioenschap nauwlettend in de gaten gehouden door de Gorinchemse reddingsbrigade.

De Sliedrechtse zwemvereniging Door Water Fit neemt tijdens het Wensfestival de zorg voor de zwemmarathon op zich. Het wedstrijdbad in Bronbad De Lockhorst is dan van 18.00 tot 22.00 uur geopend en hopelijk gevuld met fanatieke zwemmers die zoveel mogelijk banen trekken om daarmee dromen van kinderen te verwezenlijken. Diverse vestigingen van Optisport uit de regio hebben het mogelijk gemaakt een spinningmarathon te organiseren onder leiding van vier professionele instructeurs. Van 18.00 tot 22.00 uur worden in de sporthal in De Lockhorst de deelnemers met lichteffecten en opzwepende muziek aangemoedigd de benen zo rap mogelijk rond te laten spinnen. Inschrijvingen voor de zwem- en spinningmarathon kan tot 10 oktober.

Korenslag

Naast trappelen, zwemmen en spinnen wordt er ook gezongen voor Doe Een Wens Stichting. Allerlei populaire koren uit de regio gaan in de grootste zaal van Partycentrum De Lockhorst een korenslag aan. Om 18.15 uur, als de deuren opengaan, zal het Sliedrechtse koor Net Niet Vals het spits afbijten. Om 19.00 uur schrapen de leden van het welbekende Baggerkoor hun kelen. Zij worden opgevolgd door De Lijsterbes uit Dordrecht en het Zeemanskoor Bestevaer uit Giessenburg.

Een kaartje voor de korenslag kost 7,50 euro en is binnenkort verkrijgbaar via www.theaterdelockhorst.nl. De organisatie is nog op zoek naar spinners, zwemmers en vooral sponsors en publiek. Meer informatie is verkrijgbaar via wensfestival@hotmail.com.

De Doe Een Wens Stichting Nederland vervult de liefste wens van kinderen tussen de 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. De grens van een wens wordt bepaald door de fantasie van het kind. Doe Een Wens wil blijdschap en kracht brengen in een moeilijke periode; even weg van ziekenhuis, behandeling en doktoren. Ook de ouders en thuiswonende broertjes en zusjes mogen mee tijdens de wensvervulling. Inmiddels zijn in Nederland al meer dan 3000 wensen vervuld. Kijk voor meer informatie op www.doeeenwens.nl.

advertentie
advertentie