Politie gaat uit van noodlottig ongeval (met filmpje)

22 september 2009 om 00:00 Nieuws

Dode en zes

gewonden

bij Scheiwijk

GORINCHEM - Bij een zeer ernstig ongeval bij het Esso benzinestation Scheiwijk even ten noorden van Gorinchem aan de A27 gisteren namiddag zijn een dode en ten minste zes gewonden gevallen. Twee auto’s boorden zich met donderend geweld de Esso-shop binnen. Er brak brand uit, die snel werd geblust. Er ontstond een enorme ravage.

Een bestuurder van een personenauto stond rond 16.30 uur brandstof te tanken toen een andere personenauto met zeer hoge snelheid het tankstationterrein opreed, tegen de geparkeerde auto botste waarna beiden voertuigen door de pui in de tankshop belandde. Zowel in- als voor het tankstation ontstond een grote ravage. In eerste instantie was sprake van een brandje, dit bleek niets meer te zijn dan een smeulend stuk van een koffieautomaat en kon met een brandblusser worden gedoofd.

Onder de slachtoffers bevinden zich de bestuurder van de auto die in hoge snelheid het pand inreed, tankstationbezoekers en een medewerkster van het tankstation. Onder de lichtgewonden bevinden zich een 34-jarige vrouw uit Rijen. Zij liep letsel op aan haar benen en ligt nog in het ziekenhuis in Gorinchem. Een 27-jarige man uit Breda kon na een ziekenhuisbezoek worden ontslagen, evenals een 59-jarige vrouw uit Zuilichem en medewerkster van het tankstation. De bestuurder van de auto die met hoge snelheid het terrein opreed, betreft een 35-jarige man uit Utrecht. Hij is zwaargewond opgenomen in het ziekenhuis. Hij reed met hoge snelheid tegen een auto die geparkeerd stond om te tanken. Drie van de inzittenden bevonden zich buiten het geparkeerde voertuig en één van hen verbleef in de auto. Deze inzittende is een 24-jarige Israëliër die eveneens zwaargewond raakte. Een 38-jarige man uit Heerlen, bezoeker van het tankstation, werd in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen. Naar de identiteit van het dodelijke slachtoffer wordt onderzoek gedaan. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving, is dit slachtoffer niet de bestuurder van één van de auto's.

Op basis van getuigenverklaringen, sporenonderzoek en camerabeelden gaat de politie Zuid-Holland-Zuid uit van een noodlottig ongeval.

Twee auto’s kwamen met donderend geweld in de Esso-winkel terecht.

advertentie
advertentie