Leren en lol hebben met Music Kids

23 september 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Wilhelmus' Muziekkorpsen is gestartmet de achtste editie van Music Kids, een lessenserie waarmee kinderen spelenderwijs kennismaken met muziek. In dertien lessen, gegeven door vakkundige, ervaren leraren, komen alle onderdelen van Wilhelmus voorbij. Er wordt aandacht geschonken aan dynamiek, tempo, notenwaarden maar er wordt ook veel gevlagd, getwirld, gedanst, op xylofoons, jambees en andere kleine muziekinstrumenten gespeeld en alle music kids krijgen de kans om te ervaren hoe het is om op een echte trompet te blazen.

,,Er is best veel kritiek op het vak muziek in het basisonderwijs. Vaak blijft het steken bij liedjes zingen en in een aantal gevallen komen er wat kleine instrumentjes en notenkennis bij kijken maar je zal daar geen muzikant van worden. Dat hoeft ook niet omdat er genoeg gelegenheden zijn om dat wél te leren, bijvoorbeeld bij Wilhelmus in Sliedrecht", legt initiatiefneemster Annienke Vastenhout uit. Zij benadrukt het belang van muzikale vorming voor kinderen. ,,In muziek kun je je emoties kwijt en leer je samenwerken. Maar het is bovenal erg leuk om muziek te maken. Dat willen we kinderen laten ervaren met Music Kids."

Kinderen vanaf 7 jaar zijn welkom voor het symbolische bedrag van 1 euro per les (in één keer te voldoen bij de eerste les). De lessen zijn iedere vrijdag van 17.00 uur tot 17.45 uur in Wilhelmus' Muziekcentrum aan de Genestetstraat in Sliedrecht. In vakanties zijn er geen Music Kids lessen zodat de laatste les uiteindelijk valt op vrijdag 22 januari.

advertentie
advertentie