Burgemeester reikt Risicowijzer uit

23 september 2009 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - Rampen vallen niet te plannen, voorbereidingen wel. Om die reden hebben alle gemeenten in de regio Zuid-Holland Zuid samen met de veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid de handen ineen geslagen en de zogenaamde Risicowijzer ontwikkeld. Burgemeester Maria Wiebosch-Steeman reikt donderdag 24 september de nieuwe Riscowijzer van Hardinveld-Giessendam uit aan de raadsleden.

De Risicowijzer is een brochure die vanaf 27 september wordt bezorgd bij alle huishoudens in de regio. Uiteraard heeft iedere gemeente haar eigen versie met specifieke gemeentelijke informatie. In de Risicowijzer staat informatie over welke risico’s er bestaan in de gemeente. Tevens wat de mensen zelf kunnen doen om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op een ramp. Het advies is om de Risicowijzer op te hangen in de meterkast of op een andere handige plek. Het is een plicht voor gemeenten er alles aan te doen om incidenten en rampen te voorkomen en bewoners te informeren over de mogelijke risico’s in hun woon en/of werkomgeving.

Het eerste exemplaar van de Risicowijzer wordt regionaal op 23 september uitgereikt aan de burgemeester van Dordrecht (Korpsbeheerder) en de burgemeester van Oud-Beijerland (regionaal portefeuillehouder Risico- en crisiscommunicatie).

advertentie
advertentie