Bazaar: veel animo en prima opbrengst

23 september 2009 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - ,,Alle onderdelen draaiden een prima omzet. We zijn zeer tevreden over de belangstelling en de opbrengst”, stelde Jan Boerman na afloop van de bazaar in De Lange Wei. De voorzitter van de Stichting Vrienden van de Burgemeester de Boerstichting noteerde een bruto-opbrengst van € 7.000. De stichting hoopt zo weer een aantal wensen te realiseren die op het verlanglijstje van het woonzorgcentrum staan.

Vrijdagavond bleken de demonstraties ‘Hoeden Maken’ en ‘Eendenkooi vlechten’ en het optreden van Shantykoor AHOY fantastische publiekstrekkers. Ongeveer driehonderd mensen kwamen op de bazaar af. In restaurant de Boerse Pracht konden bezoekers een kopje koffie met een appelflap nuttigen en konden zij genieten van een afwisselend optreden van het koor. Tussendoor konden de mensen lootjes kopen voor het rad van avontuur waarbij zij gemiddeld zeven kansen hadden op werkelijk prachtige prijzen. Na afloop van de bazaar zong het koor nog een kwartiertje door en dat werd door het publiek heel erg gewaardeerd.

Zaterdagochtend maakten de vele kinderen gretig gebruik van veertien extra kinderspellen. Ook het ‘bijenkorf vlechten’ trok veel bekijks. Op een aantal onderdelen van de bazaar konden bezoekers een prijs winnen. Bij het onderdeel kaasraden vielen drie prijzen. De kaas had een gewicht van 11.000 gram. Bij de poppenkraam waren twee poppen te winnen, lotnummer 169 (blauw) voor de pop met de wieg en lotnummer 10 (blauw) voor de pop met bijbehorende kleertjes. Voor de boodschappenmand is het lotnummer 202 (roze) getrokken. De persoon die één van deze lotnummer met de juiste kleur heeft, kan de prijs afhalen bij de receptie van het zorgcentrum De Lange Wei, Rembrandthof 85.

advertentie
advertentie