‘Release waar je u tegen zegt’

23 september 2009 om 00:00 Nieuws

Een jaar zwoegen in de studio heeft geresulteerd in de eerste cd, die vanaf juli in muziekwinkels is te verkrijgen. Om de cd, die veel elementen van soul en funk bevat, te promoten werd het idee bedacht van een releaseconcert in het nabijgelegen De Til, dat genoeg ruimte biedt voor een dansfestijn. ,,Ik weet zeker dat alle voeten van de vloer gaan”, zegt Pim van den Hil, een van de bandleden, zelfverzekerd. ,,Ze moeten ons de kans geven te laten zien wat we kunnen. Het is een release waar je U tegen zegt. Dat durf ik best te zeggen. We hebben het afgelopen jaar geinvesteerd in onszelf. Door het samenwerken met gastartiesten, die ook te horen zijn op de cd en meedoen aan het releaseconcert, zijn we enorm gegroeid.” ,,Het is niet te vergelijken met een jaar geleden”, aldus Andre de Rover. ,,We kunnen een show neerzetten die voor grote zalen aantrekkelijk is. De nummers op de cd zijn speciaal voor het concert verbouwd. Met bonusgrooves en in combinatie met spectaculaire licht- en geluidseffecten en een theatergroep wakkeren we het oergevoel van dansen aan. Het swingt de pan uit.” De band heeft diverse bekende dj’s en landelijke radiozenders uitgenodigd en hoopt dat het concert de weg opent voor een nationale doorbraak. Van den Hil: ,,Het zou fantastisch zijn als we van muziek maken ons beroep kunnen maken. Dat willen we alle vier. We hebben veel tijd en geld geinvesteerd in de cd en het concert en hopen dat het zich uitbetaalt.”

Refection zet dansfestijn neer in De Til H’VELD-G’DAM - Andre de Rover, Martijn van der Wiel, Pim van den Hil en Walter Leendertse willen met Refection, waarmee ze al door heel Nederland trekken, een serieuze doorbraak realiseren. Zaterdagavond 3 oktober geeft de Hardinxveldse band haar visitekaartje af met een groots opgezet releaseconcert in het Giessenburgse zalencentrum De Til. ,,Na een jaar zwoegen in de studio hebben we een grote stap vooruit gezet. Ik denk dat we hoge ogen gaan gooien. Het is nu of nooit.”

Door Erik de Bruin

De bandleden zijn ook bezig met het maken van een videoclip en hebben daarvoor de hulp ingeroepen van een professionele filmploeg uit Gorinchem. Na 3 oktober moet het van de grond komen, tot die tijd wordt elk minuutje vrije tijd in het concert gestopt. Het optreden begint om 20.30 uur. Kaartjes kosten in de voorverkoop 7,50 euro en aan de deur 10 euro. Ze zijn te bestellen op www.refection.nl of door te bellen naar 0184 - 631546. Mailen kan ook: info@refection.nl.

advertentie
advertentie