Sluimer overleeft motie van wantrouwen

25 september 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De oppositie in de Hardinxveldse gemeenteraad (CDA, T@B en VVD) heeft gisteravond tijdens een raadsvergadering het vertrouwen opgezegd in wethouder Teun Sluimer. De PvdA-wethouder kreeg een motie van wantrouwen aan zijn broek omdat de oppositie vindt dat Sluimer herhaaldelijk fouten heeft gemaakt. De overige partijen, waaronder Sluimers eigen PvdA, bleven als een blok achter de wethouder staan, die daardoor de motie overleefde.

Een van de punten om het vertrouwen in de wethouder op te zeggen was volgens de partijen dat de wethouder in veel zaken, waaronder de zaak rond de Multi Functionele Accommodatie, geen tot weinig regie voerde. Sluimer zou de raad onjuist en onvolledig informeren en onvoldoende communiceren met betrokken partijen rond het MFA. ,,De oppositiepartijen hebben de wethouder vaak genoeg gewaarschuwd om beter op zijn tellen te passen. We kregen steeds meer signalen van ontevredenheid uit onze achterban en uit het dorp. Op een bepaald moment is de maat vol", aldus Benhard van Houwelingen, fractievoorzitter van de T@B.

PvdA-fractievoorzitter Kim Putters zei ernstig teleurgesteld te zijn in de oppositiepartijen. ,,Ik denk dat een motie van wantrouwen een zwaar middel is en dat de oppositiepartijen zichzelf overschreeuwen. Ik durf best te zeggen dat de PvdA de ambities die zij had aan het begin van deze raadsperiode niet heeft bereikt, maar om dat nu geheel op het bord van de wethouder te leggen vind ik niet fair. Het grootste falen is niet van de wethouder, maar dat de politieke onrust is teruggebracht in de gemeenteraad."

advertentie
advertentie