'Minicrèches lossen wachtlijst kinderdagverblijf op'

26 september 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Kinderdagverblijf De Kinderkamer uit Vuren en gastouderbureau Kinderoase bieden sinds 1 oktober kleinschalige opvang in groepsverband in de vorm van een Minicrèche. De Kinderkamer en Kinderoase zien deze pilot als een geweldige kans om voor ouders een overbrugging mogelijk te maken als zij geconfronteerd worden met een wachtlijst. De eerste Minicrèches zijn van start gegaan in verzorgingsgebied Lingewaal en Gorinchem.

Veel ouders kennen het wel: ze willen graag hun kindje op het kinderdagverblijf. Het is goed voor de sociaal emotionele ontwikkeling en bijvoorbeeld het leren omgaan met leeftijdsgenootjes. Veel kinderdagverblijven kampen echter met een wachtlijst. ,,In dat geval kan de Minicrèche een oplossing zijn", aldus Marian Slagboom van gastouderbureau Kinderoase.

De minicrèche is opvang bij een gekwalificeerde (franchise) gastouder, die full-time aan maximaal zes kinderen onder de vier jaar kinderopvang biedt in haar eigen woning. De gastouder werkt onder de paraplu van Kinderoase en wordt ingezet voor kinderen van nul tot vier jaar van De Kinderkamer.

Ouders maken vooraf de keuze voor het kinderdagverblijf, kiezen tijdelijk voor de mini crèche en starten na verloop van tijd in de gewenste kinderdagverblijfgroep als het toegezegde plaatsje vrij is. Op deze manier bieden De Kinderkamer en Kinderoase het complete pakket kinderopvang voor kinderen van nul tot dertien jaar.

Kijk op de website voor meer informatie over beide organisaties: www.kinderkamer-vuren.nl of www.kinderoase.nl.

Op de foto: Marian Slagboom van Kinderoase en mevrouw Van Herwijnen van de Kinderkamer.

advertentie
advertentie