Hardinxveld mist scherpte in thuiswedstrijd tegen Altena

27 september 2009 om 00:00 Nieuws

HARDINXVELD-GIESSENDAM - Hardinxveld is er afgelopen zaterdag niet in geslaagd om in de derde competitiewedstrijd een positief resultaat neer te zetten. De ploeg van trainer Ton Heijstek ontbrak het aan scherpte tegen het uiterst effectieve Altena. De bezoekers liepen al vroeg in de wedstrijd uit en na een 0-4 ruststand ging Hardinxveld uiteindelijk met 2-6 onderuit aan de eigen Sluisweg.

In de openingsfase leken de ploegen nog wel voor een spannende middag te zorgen. De eerste opening vond Hardinxveld maar de schuiver van Nick van der Woude rolde in de lange hoek net buiten de paal. Aan de andere kant haalde Altena uit tegen de lat. Na ruim een kwartier spelen sloegen de bezoekers uit Nieuwendijk keihard toe met drie treffers binnen tien minuten. De Hardinxveldverdediging werd eerst overlopen door twee knappe combinaties en vervolgens tilde Bertrando Dekkers uit een vrije trap de score naar 0-3. Hardinxveld probeerde wat terug te doen maar bij de pogingen van Leon Kazen en Richard Zwakhals greep Altena wel resoluut in. De achterstand liep kort voor de rust met een uithaal vanaf de zijkant zelfs verder op tot 0-4. In de ploeg van Sportshop André Vlot maakte Gerco Blokland na een langdurige blessure in de tweede helft zijn comeback. Hardinxveld kreeg na de rust wat meer vat op de goed bewegende Nieuwendijkers. Uit een hoekschop van Stefan Kant kopte Jeroen Bakker de 1-4 binnen. Waar een inzet van Stefan Kant vrij voor het doel door de keeper werd gepareerd liep Ranil van Gastel aan de andere kant zomaar door een rondde strak af. De pogingen van Richard Zwakhals en Nick van der Woude leverden niet meer op dan een buitenspelgoal en een schot op de lat. Altena speelde het wel gemakkelijk uit en stuurde Remon Duijzer weg voor de 1-6. Tegenover de steeds weer doorkomende Altena aanvallers liep Jeroen Bakker zijn tweede geel op en moest Hardinxveld het laatste kwart met tien man verder. De schamele eer werd kort voor het einde nog door Hardinxveld gered uit een voorzet van Nick van der Woude die Michel Roza binnen gleed.

De ploeg van trainer Ton Heijstek werd met deze 2-6 nederlaag gewezen op de scherpte die elke wedstrijd onontbeerlijk is om in deze tweede klasse tot resultaten te komen. Komende zaterdag staat voor Hardinxveld de uitwedstrijd tegen Oranje Wit in Dordrecht op het programma.

Opstelling: Marco van der Linden, Robert Bezemer (75’Benjamin v.d. Graaf), Jeroen Bakker, Michel Roza, John den Dikken, Leon Kazen, Davey Beukers (46’Gerco Blokland), Mark Vogel (80’Wesley Eijkelenboom), Richard Zwakhals, Stefan Kant, Nick van der Woude.