Lezing 'Zachte winters nieuwe kansen'

27 september 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Tuinenvereniging Groei & Bloei afdeling Alblasserwaard houdt op donderdag 15 oktober in De Lockhorst een lezing over de vele mogelijkheden die liefhebbers van tuinieren hebben in de winter. In een diapresentatie worden veel planten getoond en tips gegeven om exotische planten met een beetje hulp door de winter te loodsen.

De heer Kramer vertelt over planten uit gebieden die uit een veel warmer klimaat komen en steeds vaker in ons klimaat overleven. Op De Hessenhof in Ede staan ongeveer 5000 verschillende soorten moederplanten. Elk jaar proberen zij een paar honderd van deze nieuwe soorten planten uit. Veel van deze planten komen uit Zuid Afrika, Zuid Amerika, Californië India, China en Taiwan. Het is niet zozeer de warme zomer die deze planten doet overleven, maar vooral de milde winter die het voor de planten mogelijk maakt om in het voorjaar zonder beschadigingen weer uit te lopen. Kramer brengt ook wat planten mee voor de verkoop.

De lezing wordt gehouden in De Lockhorst, Sportlaan 1 in Sliedrecht en begint om 19.45 uur. Leden gratis, niet leden betalen 2,50 euro.

advertentie
advertentie