Livemuziek net voor of na de middagboterham

28 september 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Luisteren naar livemuziek, net voor of na de middagboterham. Zaterdag 10 oktober is dit mogelijk in de Gereformeerde Kerk aan de Stationsstraat, waar vocaal ensemble Canticum Amicorum vanaf 13.00 uur een lunchpauzeconcert verzorgt.

Canticum Amicorum is een christelijk vocaal ensemble en bestaat uit ruim 25 enthousiaste zangers uit de wijde omtrek. Het koor repeteert in Hardinxveld-Giessendam. ,,Onder de vakbekwame leiding van Patrick van der Linden studeren we twee keer per drie weken, op vrijdagavond, intensief aan ons repertoire. We streven naar een hoog niveau. Een belangrijk onderdeel van onze repetities bestaat daarom ook uit stemvorming en koorscholing. Veel van de leden volgen ook zanglessen. We zingen klassieke muziek vanaf de Middeleeuwen tot hedendaagse muziek. Enkele muzikale hoogtepunten in ons bestaan als kamerkoor zijn de uitvoeringen van de Johannes Passion en het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach, Olivet to Calvary van J.H. Maunder, maar ook Le Roi David van A. Honegger en Ein Deutsches Requiem van J. Brahms. We zingen ook graag kortere werken of motetten van bijvoorbeeld Buxtehude, Telemann, Beethoven, Purcell, Byrd en Elgar", aldus een koorlid. De streefbezetting is acht sopranen, acht alten, zes tenoren en zes bassen. ,,We kunnen momenteel nog goed versterking gebruiken bij de mannenpartijen."

Het ensemble zingt tijdens het lunchpauzeconcert werken van J.S. Bach (delen uit BWV 140 en BWV 180 en Komm, Jesu, komm) en enkele werken van F. Mendelssohn. (aus tiefer noth en Psalm 22). De toegang is gratis. Na afloop wordt een collecte gehouden om de onkosten te bestrijden.

Meer info op: www.canticumamicorum.nl.

advertentie
advertentie