Ralph van Manen in Doelendienst

30 september 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het Doelendienst-seizoen wordt zondag 11 oktober op spetterende wijze geopend. Ralph van Manen geeft deze dienst een miniconcert. Hij is één van de bekendste gospelzangers van Nederland en songwriter voor diverse buitenlandse en binnenlandse artiesten. Spreker Neelke de Visser spreekt over het toepasselijke thema ‘een nieuw begin’.

De Doelendiensten vonden al plaats in de jaren veertig en na een tussenstop heeft een groep enthousiastelingen de draad weer opgepikt in 2003. De Doelendiensten waren en zijn nog steeds een begrip in Gorinchem en omstreken. De diensten zijn geïnspireerd door het succes van jeugdkerken en vinden plaats in theater De Nieuwe Doelen. Iedere keer wordt een spreker gevraagd en is er een stukje entertainment in de vorm van een bandje, koor of theatergroep.

Ralph van Manen is uitgegroeid tot één van de bekendste christelijke popzangers in Nederland. Hij wordt regelmatig als songwriter gevraagd door binnen- en buitenlandse artiesten. Het nummer ‘Testify to love’ werd door de Amerikaanse band Avalon gecoverd en Van Manen ontving hiervoor een Dove Award in 1998. Verder schreef hij nummers voor bijvoorbeeld Willeke Alberti en Danny de Munck en werkte hij samen met Cliff Richard, Kees Kraaijenoord en Susanna Fields. Binnenkort komt Van Manen met een nieuwe cd (“Beggar and lover”) en er zijn zelfs plannen om dit album internationaal uit te brengen. Neelke de Visser zal tijdens de Doelendienst spreken over het thema: ‘een nieuw begin’. Deze inspirerende, vlotte vrouw is onderwijzer en gaat regelmatig voor in bijeenkomsten.

De Doelendienst begint om 10.00 uur. De toegang is gratis, maar er is wel een collecte om de kosten te dekken. De volgende Doelendiensten vinden plaats op 8 november, 6 december, 10 januari, 21 februari, 21 maart, 18 april en 16 mei. Meer info op www.doelendienst.nl.

advertentie
advertentie