Eerste prijs met gouden rand

30 september 2009 om 00:00 Nieuws

De drumband, een echte slagwerkgroep ditmaal, wilde vooral toetsen of ze het topniveau van vorig jaar heeft kunnen vasthouden. Dat de band daar sinds zaterdag niet meer aan hoeft te twijfelen bleek wel uit het aantal punten dat zij van de jury kreeg voor de uitvoering en interpretatie van de slagwerkstukken.

Drumband EMS schittert op festival H’VELD-G’DAM - EMS heeft op een drumband- en majorettefestival in Zierikzee een eerste prijs met een gouden rand behaald.

De drumband onder leiding van de ambitieuze instructeur Martin de Greef trad als eerste op in de topklasse. De drumband begon met een concertmars ‘Latin Proof’. De moeilijkheidsgraad zat vooral in de verschillende tempowisselingen en het daarbij behorende samenspel. De uitvoering van dit stuk werd door jury gewaardeerd met een 8.95, met daarbij de opmerking, ‘een zeer goede uitvoering met vooral knap samenspel’. Het tweede slagwerkstuk ‘Soul of the Dragon’ was een waar spektakelstuk voor het publiek. Deze muziek zou uitstekend passen bij een mysterieuze Chinese film. Met angklungs en meerdere Chinese muziekinstrumenten speelde men echt de sterren van de hemel. Het publiek zat ademloos en vol aandacht te luisteren en te kijken. Ook de jury was onder de indruk. Met de opmerking ‘dit muziekstuk fascineerde mij heel erg, het werd erg sfeervol en vol overtuiging gebracht’ werd dit bevestigd. Het slagwerkstuk werd met een 9,23 gewaardeerd. Met een gemiddelde van 9,1 punten betekende dat een eerste prijs met een gouden rand. Instructeur de Greef was in zijn nopjes. ,,Dit is al een topprestatie, maar tijdens ons concert op 10 april 2010 pakken we nog veel meer uit.” Tijdens dit concert maakt de drumband in samenwerking met de majorettes en het koor ‘Charmony’ onder leiding van dirigent Gerard Treffers een slagwerk rondreis over de wereld.

advertentie
advertentie