Naschoolse opvang HannesHoeve breidt uit

2 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - Hanneke Commijs hoeft niet langer nee te verkopen. Sinds kort mag zij op haar HannesHoeve officieel aan twintig kinderen naschoolse opvang aanbieden; een uitbreiding van veertien plaatsen. Een grote wens van Commijs komt hiermee uit.

Hanneke Commijs was sinds maart 2007 'met veel plezier' werkzaam als gastouder op haar naschoolse kinderopvang. Het gastouderschap had voor Commijs echter de beperking dat ze aan niet meer dan zes kinderen per dag opvang mocht aanbieden. Dit terwijl het binnenverblijf en de buitenruimte groot genoeg zijn om twintig kinderen op te vangen.

,,Ondanks de medewerking van het college van b & w en de vele positieve reacties, duurde het uiteindelijk drie jaar voordat het bestemmingsplan gewijzigd werd. Gelukkig heb ik in die jaren niet stilgezeten. Ik heb een studie gevolgd en ben nu gediplomeerd Sociaal Pedagogisch Werker. Ook heb ik personeel aangetrokken en is het wagenpark uitgebreid om alle kinderen van school naar de HannesHoeve te kunnen vervoeren", aldus Commijs. Ook nam ze de buitenruimte onder handen. ,,Een echte ravotweide is gecreëerd, met een enorme grote indianentent, een kruiptunnel van wilgenhout, een hoekje van houtblokken om te springen of lekker op te zitten en houtwallen om achter te verstoppen. Tevens is een mooie grote trampoline aangeschaft die veilig ingegraven is."

De HannesHoeve voldoet inmiddels aan alle eisen die gesteld zijn in de wet kinderopvang en is tevens HKZ gecertificeerd. Hierdoor zijn ouders verzekerd van kwalitatief hoogwaardige kinderopvang. Ondanks de uitbreiding staat de individuele aandacht voorop en blijft de kleinschaligheid gewaarborgd, zegt Hanneke. ,,Het is niet de bedoeling dat de kinderen nu aan hun lot worden overgelaten. Juist de band met de kinderen maakt dit werk zo leuk."

Zorgopvangboerderij

Vanwege de vraag is de HannesHoeve inmiddels gestart met een Zorgopvangboerderij. Iedere woensdagmiddag zijn 'kinderen die net dat beetje extra aandacht nodig hebben' welkom mits hun ouders vanuit het PGB recht hebben op ondersteunende begeleiding. Commijs: ,,Het blijkt dat het voor kinderen met een lichte beperking, zoals bijvoorbeeld een lichte vorm van autisme of ADHD heerlijk toeven is. De zorgopvangboerderij werkt dan speciaal met een kleine groep, zodat de rust, de buitenlucht en de fysieke ruimte een positieve impuls geeft aan hun gedrag en ontwikkeling."

Meer info op www.hanneshoeve.nl, via 0184-659011 of 06-48939427. Tevens wordt woensdag 21 oktober van 11.00 tot 16.00 uur een open dag voor alle belangstellenden gehouden.

advertentie
advertentie