Cultuuromslag gemeentehuis rode draad tijdens discussieavond

2 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM – Het schort op het gemeentehuis nogal eens aan klantgerichtheid, verantwoordelijkheidsbesef en de snelheid bij procedures. Deze geluiden ving de Transparante partij voor Algemeen Belang (T@B) op tijdens een discussieavond die zij dinsdag hield.

Tijdens de discussieavond kwamen verschillende onderwerpen aan bod, zoals bezuinigen, het subsidiebeleid en de hoognodige cultuuromslag op Raadhuisplein 1. De avond werd geleid door journalist/NOS-programmamaker Peter Donk-Hoeflaak. De T@B-gemeenteraadsleden Henk de Vree en Benhard van Houwelingen hielden bij ieder thema een betoog.

,,Veel aanwezigen vonden dat de gemeente meer moet bezuinigen op het inhuren van onderzoeksbureaus. Ook meenden ze dat de gemeente sneller knopen door moet hakken in plaats van geld blijven besteden aan dure onderzoeken, zoals bij een MFA (Multifunctionele Accommodatie). De inwoners spraken zich ook uit over het besluit van de coalitie PvdA-CU-SGP over het niet uitvoeren van een totaalplan MFA. Met de stelling: 'Een MFA is bittere noodzaak voor een leefbaar Boven-Hardinxveld' waren veel aanwezigen het dus eens", aldus Van Houwelingen.

Hij vervolgt: ,,De rode draad tijdens de discussie bleek de cultuur op het gemeentehuis. Inwoners vertelden dat het op Raadhuisplein 1 schort aan klantgerichtheid, verantwoordelijkheidsbesef en snelheid bij procedures. Ook het besef dat het gemeentehuis er is voor de inwoners, verenigingen en bedrijven is veelal ver te zoeken. Wij herkennen veel in deze geluiden en hebben toegezegd hiervoor onze uiterste best te doen."

advertentie
advertentie