Snelle score baat Hardinxveld niet

4 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

Hardinxveld verliest uit bij Oranje Wit

DORDRECHT - Ondanks een vliegende start is Hardinxveld er afgelopen zaterdag niet in geslaagd punten over te houden aan het uitduel bij Oranje Wit. Binnen enkele minuten hing de 0-1 al op het scorebord voor de ploeg van trainer Ton Heijstek. De Dordtenaren beschikten echter over een haast ongrijpbare aanvaller die in zijn eentje het verschil maakte en zijn team aan een 3-1 overwinning hielp.

Hardinxveld kreeg van Oranje Wit de ruimte om de aanval te openen en profiteerde daarvan al na drie minuten wedstrijd. Na een steekpass knalde Nick van der Woude de bal op de lat en was Stefan Kant voor het doel paraat om de terugspringende bal in het doel te werken. Na de snelle 0-1 voor Hardinxveld drong Oranje Wit op en kreeg Hardinxveld een uitgelezen kans om verder uit te lopen. Met een schuiver passeerde Nick van der Woude wel de doelman maar de bal rolde ook net buiten bereik van Stefan Kant voorlangs het open doel. De thuisclub kreeg meer vat op het spel en na een fraaie passeerbeweging aan de zijkant van Ismael Yildirim was de voorzet op maat voor Dylan Fenix om de gelijkmaker binnen te tikken. Met de 1-1 ruststand lag de wedstrijd in het tweede deel weer helemaal open. De ploeg van Sportshop André Vlot kreeg meer moeite met de aansluiting van de linies tegen Oranje Wit dat de bal makkelijker rond speelde. Na een kwartier in de tweede helft ondernam Ismael Yildirim een verrassende doelpoging die eerst nog werd gepareerd maar in tweede instantie wel raak was. Met Benjamin van der Graaf die als derde aanvaller werd ingebracht probeerde Hardinxveld de wedstrijd opnieuw te kantelen. Het lukte Hardinxveld wel het spel te verplaatsen richting de helft van de thuisclub. Bij de stand van 2-1 leverde dit nog een spannende slotfase op waarin Hardinxveld niet echt uitgespeelde kansen wist te creëren. Aan de nadere kant loerde het gevaar van Ismael Yildirim die na wat schijnbewegingen met een verdekt schot doelman Marco van der Linden volledig verraste en zo de wedstrijd met 3-1 besliste. Ondanks deze derde nederlaag op rij gaf het vertoonde spel de ploeg van trainer Ton Heijstek wel meer vertrouwen voor het vervolg van deze zware competitie. Komende zaterdag ontvangt Hardinxveld met S.V.W. uit Gorinchem de nummer twee van de ranglijst in een derby aan de eigen Sluisweg. De aanvang is om 15.00 uur.

Opstelling: Marco van der Linden, Robert Bezemer (80’Kai Bakker), Jeroen Bakker, Gerco Blokland, Leon van Houwelingen, Leon Kazen, Michel Roza, Davey Beukers (60’Benjamin van der Graaf), Richard Zwakhals, Stefan Kant, Nick van der Woude.