Boeiende schaakpartijen bij De Giessen

4 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - Interessante partijen bij De Giessen, in de vierde ronde van de interne schaakcompetitie. Allereerst de topper tussen Eddy Korevaar en Jaco Vonk. Dit beloofde een onderhoudende partij te worden, nu Eddy de laatste tijd beter in vorm is en de aansluiting met de top heeft gevonden. In zijn partij tegen Jaco offerde hij een stuk tegen drie pionnen. Hiervan wist Jaco er één terug te winnen, maar Eddy’s pionnen rukten angstvallig ver op en ja, eenmaal aan de overkant betekent dat een dame als beloning. Zover liet Jaco het niet komen en hij ging wijselijk in op herhaling van zetten. Ook Eddy kon het zich niet permitteren om de zetherhaling uit de weg te gaan, zodat remise het logische gevolg was.

Kasper Euser moest in zijn partij alle zeilen bijzetten om de sterk spelende Arjan Uittenbogaard te weren. Uiteindelijk lukte dit. Henk van Houwelingen kwam verrassend in het voordeel tegen Arjo van Houwelingen. Hij leek op een overwinning af te stevenen, maar tot zijn grote ontzetting overzag hij een mogelijkheid van Arjo om zijn koning in een matnet te vangen. Een koude douche dus voor Henk.

Rob van Driel pakte zijn sterke serie van vorig seizoen weer op en boekte een fraaie overwinning op Wim Koutstaal. Cees van der Straaten liet zich in de late uurtjes in een gelijkstaand eindspel nog verrassen door Bert van Hees en gaf daarmee onnodig een punt cadeau. Jan Post en Martijn Koutstaal hielden elkaar de hele avond in evenwicht en in het eindspel werd tot remise besloten.

Uitslagen vierde ronde: Tim Schakel – Chris van Wieringen 1-0; Eddy Korevaar - Jaco Vonk remise; Arjan Uittenbogaard - Kasper Euser 0-1; Milly Schakel – Tijmen Schakel 1-0; Bert van Hees – Cees van der Straaten 1-0; Martijn Koutstaal – Jan Post remise; Henk van Houwelingen – Arjo van Houwelingen 0-1; Jan Donkersloot - Jan Piet van den Dool 0-1; Wim Koutstaal – Rob van Driel 0-1; Kees Bons - Wim Deurloo 0-1.

advertentie
advertentie