De Buurtschool eerste ‘School op Seef’ in regio

6 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

NOORDELOOS - De openbare basisschool ‘De Buurtschool’ in Noordeloos heeft als eerste school in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden het verkeersveiligheidslabel ‘School op Seef’ verdiend. Deze onderscheiding is bestemd voor scholen die veel aandacht besteden aan verkeerseducatie. Wethouder Freije overhandigt het certificaat donderdag 8 oktober aan directeur Wil Pierhagen.

Scholen die actief zijn op het gebied van verkeerseducatie en daarbij de ouders betrekken, mogen zich een School op Seef noemen. Een dergelijke school doet het maximaal haalbare om kinderen alert en vaardig te maken in het verkeer. Dat gebeurt in samenwerking met leerlingen, ouders, gemeente en andere instanties. Een school kan via certificaten het verkeersveiligheidslabel ‘School op Seef’ stapsgewijs verwerven.

Wethouder Freije: ,,Het is belangrijk dat kinderen veilig naar school kunnen. De gemeente heeft hierin een taak, maar we kunnen het niet alleen. Opvoeding en educatie door ouders en scholen spelen hierbij een belangrijke rol. Ik vind het fantastisch dat ‘De Buurtschool’ zich als eerste school in de regio School op Seef mag noemen. En ik hoop dat snel nog vele andere scholen zullen volgen.”

School op Seef is een initiatief van Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland, Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Alblasserwaard-Vijfheerenlanden en de gemeente Giessenlanden.

advertentie
advertentie