Ex-drugsverslaafde in Doelendienst

25 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De Doelendienst gaat zondag 8 november over het thema: ’God verandert mensen’. Gregory la Cruz is tgenodigd als spreker. Hij is ruim 30 jaar drugsverslaafd geweest, maar nu bekeerd. Menno Wiegeraad & Band zorgen voor de muzikale omlijsting met vrolijke soulmuziek. De Doelendienst is een maandelijkse zondagochtenddienst die plaatsvindt in theater De Nieuwe Doelen in Gorinchem.

Gregory la Cruz raakte na een gevangenisstraf zijn kinderen en vrouw kwijt. Hij vluchtte in de drugs en leefde op straat. Zijn kinderen woonden in de buurt, maar Gregory durfde ze niet onder ogen te komen. Na 31 jaar verslaving is Gregory tot geloof gekomen én van zijn drugsverslaving afgekomen. Hij heeft zijn indrukwekkende verhaal verteld bij De Verandering, een programma van de EO.

Menno Wiegeraad komt uit Zeist en maakt swingende soul. Menno Wiegeraad schreef liedjes voor onder meer Birgit Schuurman, rapper/zanger Rivelino en diverse kinderprogramma's op televisie. Hij is solo gegaan en schrijft liedjes over het leven, de liefde en de dingen waar hij in gelooft. De muziek is lichtvoetig en zomers, met invloeden van Michael McDonald en Alain Clark. De band heeft dit jaar een demo opgenomen. Menno Wiegeraad zal tijdens de Doelendienst optreden samen met zijn vierkoppige band. Kijk voor een voorproefje op www.mennowiegeraad.com.

De Doelendienst begint om 10.00 uur en vindt plaats in theater De Nieuwe Doelen (Haarstraat 64) in Gorinchem. De toegang is gratis, maar er is wel een collecte om de kosten te dekken. De volgende Doelendiensten vinden plaats op 6 december, 10 januari, 21 februari, 21 maart, 18 april en 16 mei. Meer info: www.doelendienst.nl.

advertentie
advertentie