Koor Bestevaer laat de Til meedeinen

28 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

Zeemanskoor Bestevaer is 7 februari 2007 opgericht en heeft het anker laten vallen in Giessenburg. De naam Bestevaer betekent ‘grootvader’ en is de bijnaam van Michiel Adriaensz. de Ruyter, de grote admiraal uit de zeventiende eeuw, die ongeveer 400 jaar geleden is geboren. Deze bijnaam van onze nationale zeeheld werd hem verleend door de scheepsbemanning. Bestevaer heeft nu ongeveer 35 leden.

Uitvoering in teken van ‘De Vissersman’ GIESSENBURG - Een schip, de zee, zware stormen, heimwee, de geneugten van de drank en de vrouwtjes. De liedjes van zeemanskoor Bestevaer gaan over alles wat een zeeman beroert. Zaterdag 14 november laten zij de Til meedeinen tijdens een uitvoering.

Het koor beperkt zich niet tot Shanty’s en Sea Songs, ook de bekende meezingers behoren tot het repertoire. Integendeel zelfs, want tijdens de jaaruitvoering staat een potpourri van bekende liedjes op het programma. Het repertoire bestaat op dit moment uit ongeveer zeventig nummers. Het thema van de uitvoering in de Til is De Vissersman. Wat dat allemaal betekent, zullen belangstellenden zelf moeten ervaren door er naartoe te gaan. Het koor staat onder leiding van dirigent Kees van der Pijl en accordeonisten zorgen voor de muzikale begeleiding. Gastkoor Uit volle borsten uit Dussen wisselt de avond af en tot in de late uurtjes kan gedanst worden op muziek ven het trio Jan Pak de Leuning. Het optreden begint om 20.00 uur en de deuren van de Til in Giessenburg gaan open om 19.15 uur. Kaarten kunnen worden gekocht bij Adriaan Hoogendoorn (Kerkhoflaan 7, Giessenburg) en Jaap Kortlever (Van Delftstraat 6, Giessenburg). Toegangsbewijzen zijn eventueel ook verkrijgbaar in de Til. Meer informatie op www.bestevaer.net.

Bestevaer was dit jaar ook al te zien en te beluisteren tijdens het festival in Schoonhoven, Dordt in Vaart in Dordrecht, bij de visbakwedstrijden in Woudrichem en diverse andere feestelijke aangelegenheden. Begeleid door een aantal muzikanten en in het bezit van eigen geluidsapparatuur kan Bestevaer zowel binnen als buiten optredens verzorgen. De meeste leden genieten van VUT of pensioen en hebben dus tijd genoeg om ook overdag optredens te verzorgen in bejaarden- en verzorgingstehuizen en instellingen voor gehandicapten. De accordeonisten zijn Wilma Stuurstraat en Martin Post. Een derde accordeonist, Karel van Beek is op dit moment ‘in opleiding’.

advertentie
advertentie