'Een boek over vandaag en morgen een een klein stukje over gisteren'

29 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

NOORDELOOS - Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Dorpshuis, wordt vrijdag 6 november het boek Noordeloos.Nu gepresenteerd. Aanvang 19.30 uur tot 22.00 uur. Het boek is een uitgave van de Verenigingsraad Noordeloos. Noordeloos.Nu -80 pagina’s in full color - is een boek over vandaag en morgen en af en toe een klein stukje over gisteren.

Noordeloos.Nu besteedt ook aandacht aan het kerngericht werken van de gemeente Giessenlanden. Het dorp fungeert als pilotproject dat wordt getrokken door de leden van het Dorpsberaad, waarin vertegenwoordigers van bijna alle schakeringen in het dorp zitting hebben. Er wordt in het boek ook een hoofdstuk besteed aan de huidige bijnamen van inwoners. De foto’s in het boek zijn voornamelijk gemaakt door Ferry Verheij en Jaccolien Wallaard. De teksten zijn van onder anderen Anja Maasland, Jaccolien Wallaard, Kees Bikker en Henk Bovekerk. Laatstgenoemde voert ook de eindredactie. De vormgeving is van Verheij Ontwerpstudio te Noordeloos.

Op deze avond staat de organisatie stil bij een drietal belangrijke punten: zevende lustrum van de jaarmarkt, de al genoemde presentatie van Noordeloos.Nu en de presentatie van de vernieuwde website Noordeloos.nl. De website van de Verenigingsraad wordt zodanig gereconstrueerd dat alle aangesloten verenigingen, zo ze dat willen, zelf toegang hebben tot hun eigen ‘pagina’ op de site. Daarnaast blijft er een webmaster, die er zorg voor draagt, dat algemene berichten en foto’s worden geplaatst.

Bij de presentatie gaan de eerste exemplaren van het boek naar een lid van het College van B. en W. van Giessenlanden en naar erelid Gerrit Boon van de Verenigingsraad. Het boek is tot en met de presentatie te koop voor € 10,00. Daarna is het voor € 15,00 te koop bij de leden van het bestuur. De bijeenkomst op 6 november is voor iedereen vrij toegankelijk.

Voor informatie: Anja Maasland 0183- 581047 of Henk Bovekerk tel.0183-581536 06-16056395

advertentie
advertentie