Hip haken met Hoooked

31 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - ,,Haken is hip. Je wordt er vrolijk van en met het nieuwe Hoooked Zpagetti garen krijg je ook nog eens iets af. Samen met vriendinnen afspreken om te haken is een heerlijke manier om te ontspannen. Het is een leuke bezigheid voor kinderen en moeders. In Amsterdam wordt gehaakt in het Vondelpark of in een gezellig restaurantje, maar het kan ook bij iemand thuis." Sweet and Simple Stuff is het nieuwe bedrijfje van Marijke Bongers en haar dochter Caitlin (12). Ze zijn dol op haken en ontdekten pas nieuw stofgaren op een handwerkbeurs. Nu maken ze er knuffels, poefs en tassen van. Tevens geven ze workshops en verkopen ze het nieuwe garen, tashandvaten en bijpassende haak- en breinaalden van Hoooked Zpagetti.

Hoooked Zpagetti is een unieke draadstof om makkelijk en snel mee te haken of breien op XXL-formaat. Dit is mogelijk omdat zpagetti van stevige stretchmaterialen is gemaakt. Zpagetti is gemaakt van een kwalitatief hoogwaardig en duurzaam restmateriaal uit de mode- en textielindustrie. De collectie is verkrijgbaar in alle kleuren maar wisselt continu en sluit daardoor aan op het actuele modebeeld. Zpagetti draadstof bevat minstens 95 procent katoen en voor het overige deel elasthaan en/of lycra. De draadstof is nieuw, ongebruikt restmateriaal uit de mode-industrie (lees hier meer over op www.hoooked nl). Het oprollen van de klossen gebeurt op een sympathieke manier, door mensen met een beperking.

Bongers geeft workshops voor alle leeftijden. ,,Zo kan je een kinderfeestje of een vrijgezellenfeestje boeken, maar ook een mooie tas maken tijdens een workshop met open inschrijving. Dit kan simpel in ons gezellige atelier aan de Peulenstraat 228 of op iedere gewenste locatie." De eerste open workshop is op zaterdagmiddag 14 november in het atelier. ,,We gaan dan in een middag een hippe tas of iets anders leuks maken. Deze les is inclusief materialen voor een middelgrote tas. We beginnen om 14.00 uur en stoppen ongeveer om 16.30 uur. Afhankelijk van je 'haakervaring' kan de tas dan klaar zijn."

Op www.sweetandsimplestuff.blogspot.com is meer over de twee te lezen.

advertentie
advertentie