Hardinxveld slaat toe op Dalems bolwerk

8 november 2009 om 00:00 Nieuws

Winst voor Hardinxveld in enerverende slotfase

H'VELD-G'DAM - Hardinxveld heeft afgelopen zaterdag voor een daverende verrassing gezorgd door het Gorinchemse GJS op eigen veld af te troeven. De nummer drie van de ranglijst nam eerst wel de leiding maar in de slotfase kwam de beloning waar de ploeg van trainer Ton Heijstek al weken lang hard voor knokt. Met doelpunten van Benjamin van der Graaf en Nick van der Woude in een spectaculaire slotfase ging de volle winst mee terug naar de Sluisweg.

Na een serie van zeven nederlagen moest Hardinxveld op bezoek bij GJS dat de derde plaats op de ranglijst innam. De thuisclub pakte het initiatief en drong Hardinxveld terug op de eigen helft. Door een redding van doelman Marco van der Linden op een vrije trap in de hoek en Michel Roza die de bal van de doellijn werkte liep Hardinxveld geen kleerscheuren op. Toen verdediger Patrick Zwakhals al vroeg in het duel geblesseerd moest uitvallen bracht trainer Ton Heijstek aanvaller Stefan Kant in de ploeg. Bij die omzetting kreeg Leon Kazen de opdracht om de gevaarlijke Ruud Bos in toom te houden. Vanaf dat moment kreeg Hardinxveld meer grip op de wedstrijd. Ruud Bos schoof de bal nog wel gevaarlijk voor de doellijn maar aan de andere kant boog Stefan Kant de bal over de doelman en de lat en grabbelde de GJS-doelman een vrije trap van Michel Roza nipt van de doellijn.

De doelpuntloze pauze tussen twee teams die daar geen genoegen mee namen leverde een spannend tweede deel op. Met een kopbal uit het doelgebied redde John den Dikken voor Hardinxveld terwijl Richard Zwakhals net naast de kruising van het GJS-doel mikte. Met nog ruim een kwartier op de klok leek het doemscenario Hardinxveld ook deze keer weer te treffen. Ruud Bos onderschepte de bal en trok op snelheid door om vervolgens snoeihard uit te halen voor de 1-0. De ploeg van Sportshop André Vlot toonde veerkracht en speelde zo snel mogelijk in de diepte op de aanval. Johan Kazen gleed een voorzet in het zijnet en had even later meer succes met een steekbal waarna Benjamin van der Graaf opdook voor het doel en de 1-1 binnen schoof. Met nog maar een enkele minuut op de klok zette Hardinxveld vol door en raakte GJS het spoor bijster. De doorgebroken Nick van der Woude werd vastgehouden en dat leverde de thuisclub in een hectische slotfase een rode kaart op. Met een furieus offensief in blessuretijd kreeg Hardinxveld de ultieme beloning toen Nick van der Woude een afgeslagen bal ineens op de slof nam en de 1-2 in de hoek knalde. De prima leidende scheidsrechter Kreté zorgde met zijn laatste fluitsignaal voor een ware ontlading bij Hardinxveld dat eindelijk de beloning kreeg voor de inzet waarmee het ook deze middag weer had gestreden.

Komende zaterdag ontvangt Hardinxveld met het Kinderdijkse De Zwerver een geduchte opponent die in de middenmoot staat. De aanvang aan de Sluisweg is om 14.30 uur.

Opstelling: Marco van der Linden, John den Dikken, Patrick Zwakhals (20’ Stefan Kant), Michel Roza, Leon van Houwelingen, Leon Kazen, Johan Kazen, Wouter Romeijn, Richard Zwakhals, Benjamin van der Graaf, Nick van der Woude.

advertentie
advertentie