Pompincident mogelijk poging tot zelfmoord

9 november 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De 35-jarige verdachte, die vorige week is aangehouden in verband met het 'pompincident' in september langs de A27, blijft in ieder geval twee weken vast zitten. De politie onderzoekt onder meer de mogelijkheid of de verdachte op die maandagmiddag een zelfmoordpoging beging.

De 35-jarige man uit Spijk wordt in ieder geval verdacht van doodslag en poging tot doodslag. Hij is vrijdag voorgeleid aan justitie. Woensdag 18 november beslist de raadkamer of de voorlopige hechtenis wordt verlengd.

Ondertussen stelt de politie alles in het werk de juiste toedracht van het incident te achterhalen en wordt de verdachte veel gehoord.

De man reed op 21 september in razende vaart het terrein van tankstation Scheiwijk op en botste op een stilstaande auto. Beide wagens belandden in de tankshop. Een 33-jarige Fransman kwam om het leven en zes mensen raakten gewond. Vier van hen, onder wie de verdachte, raakten zwaargewond. Een 24-jarige Israëliër is inmiddels met blijvend letsel overgebracht naar Israël. Een 34-jarige vrouw uit Rijen en een 38-jarige man uit Made zijn nu in een revalidatiecentrum.

De verdachte is ruim twee weken geleden ontslagen uit het ziekenhuis. Sindsdien zijn er geruchten over een mogelijke zelfmoordpoging en over het feit dat de verdachte na zijn ontslag mogelijk regelmatig in een auto in de regio Gorinchem rondreed tot zijn aanhouding vorige week.

De politie wil de juiste toedracht van het incident boven water krijgen. Getuigen of mensen die iets weten worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Gorinchem via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.

advertentie
advertentie