Sinterklaas hoopt op veel publiek in Giessen-Oudekerk en Giessenburg

9 november 2009 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - De Sint zet ook dit jaar voet aan wal in Giessen-Oudekerk en Giessenburg. Hij hoopt dat bij zijn aankomst wéér veel publiek langs de kant staat. De stoomboot van Sinterklaas legt zaterdag 21 november volgens traditie eerst even om 13.00 uur aan bij 'Cafe Olt Ghiessen' in Giessen-Oudekerk. Om14.00 uur kunnen de kinderen in Giessenburg samen met 'Da Capo' hun mooiste liedjes laten horen als de Sint en zijn Pieten afmeren bij de Giessenbrug.

De intocht van de Sint wordt muzikaal ondersteund door de muziekpieten. Natuurlijk hoopt de Goedheiligman dat er weer heel veel kinderen, vaders en moeders op hem staan te wachten. ,,Dat vind ik altijd zo gezellig. Vooral als ze allemaal voor ons zingen", liet de Sint per e-mail weten. De Pieten zorgen als vanouds voor lekkere pepernoten. De ontvangst in Giessenburg wordt feestelijk omlijst door muziekvereniging Da Capo, sportvereniging Vridos en de middenstandsvereniging die met elkaar de intocht verzorgen.

Na veilig aan land te zijn gestapt, wandelen Sint en Pieten richting Dorpsstraat waarbij de kleintjes hem een handje kunnen geven. Via de Dorpsstraat gaat het gezelschap naar De Til. In de Grote Zaal van De Til vindt van 14.45 tot 16.00 uur het Sinterklaasfeest plaats voor de Giessenburgse schoolkinderen uit de groepen één, twee en drie van de basisscholen. Na afloop krijgen alle kinderen een presentje. Uiterraard worden vaders en moeders niet in de zaal toegelaten. Bij slecht weer gaat de Sint direct na aankomst in Giessenburg naar De Til en in dat geval kunnen de allerkleinsten en hun ouders ook even mee. Kinderen die niet op één van de Giessenburgse basisscholen zitten, maar wel in aanmerking willen komen voor een gratis toegangsbewijs, kunnen dit krijgen bij de ingang van De Til. Telefonisch opgeven via 0184-654004. Om 16.30 uur bezoekt de Sint zijn leeftijdsgenoten in Bredero’s Hof.

Kinderen die door een langdurige ziekte niet naar het feest kunnen, worden door de Sint thuis bezocht. Een telefoontje naar 0184-651846 is voldoende.

advertentie
advertentie