Stoet van Fiat 500's trekt door de Alblasserwaard

10 november 2009 om 00:00 Nieuws

NOORDELOOS/GIESSENBURG/GIESSEN-OUDEKERK - Het zal veel inwoners van de Alblasserwaard ongetwijfeld niet zijn ontgaan. Op zondag 8 november vond er in de Alblasserwaard een toertocht plaats, waaraan vijftig Fiat 500’s deelnamen. Fiat 500 rijders waren uit alle hoeken van Nederland en België naar de Alblasserwaard afgereisd om deel te nemen aan de 500forum.nl Herfstrit 2009.

De stoet vertrok om 11.00 uur vanuit Meerkerk en reed via Hoogblokland, Noordeloos, Giessenburg, Giessen-Oudekerk en Brandwijk naar Oud-Alblas, waar een lunchstop werd gehouden. Na de lunch ging de colonne 500's via Wijngaarden, Bleskensgraaf, Molenaarsgraaf en Ottoland naar het vestingstadje Nieuwpoort, om vervolgens langs de Lek terug te rijden naar Meerkerk.

Organisator Sebastiaan Bouwman uit Papendrecht, van de club "500forum.nl" was enthousiast: ,,Het prachtige landschap van de Alblasserwaard, de pittoreske dorpjes, het mooie herfstweer en deze fantastische opkomst van Fiat 500 rijders hebben geresulteerd in een onvergetelijke Herfstrit 2009. Iedere deelnemer heeft genoten van de rit en de mooie decors van de Alblasserwaard. Deze tocht werd voor het eerst georganiseerd, maar is absoluut voor herhaling vatbaar."

advertentie
advertentie