Cursus ‘architectuur: kunst, wetenschap en avontuur’ bij VU

11 november 2009 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - Volksuniversiteit Hardinxveld-Giessendam biedt in 2010 de cursus ‘architectuur: kunst, wetenschap en avontuur’ aan.

Deze cursus gaat over Architectuur met een grote A en over fantasievolle, kunstzinnige benaderingen van het bouwen. Natuurlijk de klassieke hoogtepunten van het bouwen in de oorspronkelijke bouwprincipes, met materialen als klei, baksteen, natuursteen en hout en later verbazingwekkende constructies in ijzer, staal, glas, beton en kunststof. Er wordt gekeken naar bouwwerken die de eeuwen trotseerden en naar bouwsels die de hemel bestormen.

Ook wordt gesproken over concrete gebouwen, luchtkastelen en virtuele bouwsels. Over wetenschap gaat het, over de functie van een bepaald gebouw, de relatie tussen binnen- en buitenvorm, de status en uitstraling... maar ook over durf, eigenzinnige opdrachtgevers en over meester-bouwers (architecten) die de wereld onvergetelijke bouwwerken hebben geschonken.

Deze cursus wordt gegeven op drie dinsdagavonden in 2010: 30 maart, 6 april en 13 april. De lessen worden van 20.00 uur tot circa 22.00 uur gegeven in ‘Museum De Koperen Knop’ aan Binnendams 6 in Hardinxveld-Giessendam.

uBelangstellenden kunnen zich opgeven via e-mail benhupkens@kpnplanet.nl of via telefoonnummer 0184-614912.

advertentie
advertentie