‘Leren kijken naar kunst leert je geloven’

11 november 2009 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - Geertje de Vries houdt woensdag 18 november een lezing in de Gereformeerde Kerk in Boven-Hardinxveld (Jan Steenstraat 5). De bijeenkomst heeft het thema ‘Leren kijken naar kunst leert je geloven’ meegekregen.

Na haar studie theologie in Kampen koos Geertje de Vries voor het predikantschap. Van 2000 tot 2004 was ze predikant in Barneveld, daarvoor in de gemeente Giessen.

Sinds 2007 werkt De Vries als opleidingscoördinator theologie aan de Christelijke Hogeschool Windesheim en de Protestantse Theologische Universiteit. Ze doceert theologie aan de Hogeschool Inholland en schrijft catechetisch materiaal voor tieners.

Kunst kan het geloof verrijken, vindt De Vries: ,,Als jij en ik samen naar een kunstwerk kijken, zien we heel verschillende dingen. Het één is niet beter dan het ander en dat is meteen ook de oefening voor het praten over het geloof. Sommige mensen hebben meer met Jezus en anderen meer met God. Die verschillen zijn er, maar er is geen beter geloof. Verschillende visies kunnen helpen om over het geloof in gesprek te raken en elkaar in waarde te laten.”

De lezing in de kerk begint om 20.00 uur.

advertentie
advertentie