Drukke tijden voor banketbakker Hofman

11 november 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Banketbakkerij Hofman op het Burgemeester Winklerplein 12 bestaat deze maand vijftien jaar en trakteert de klanten op een aantal bijzonder smakelijke aanbiedingen. Met de feestmaand december in het vooruitzicht zijn het drukke tijden voor Jaap en Elly Hofman, hun zoon Peter en diens echtgenote Petra. Wat komt er allemaal bij kijken om de klanten optimaal van dienst te kunnen zijn. We gaan in gesprek met Elly en Peter, inwoners van Hardinxveld-Giessendam.

Door Ria Scholten

Bij binnenkomst worden de klanten verwelkomd door de geur van versgebakken speculaas en dat is niet zo verwonderlijk want de oven staat achterin in de winkel. In de glazen vitrines lonken de lekkernijen en op de toonbank staat een grote schaal met brokken roomboterkoek. Een echte specialiteit van de banketbakker zijn de petitfleurs, mini bolgebakjes, cake petitfours en andere minigebakjes. In de bakkerij is Peter druk bezig met het snijden van gevulde speculaas. ,,We werken naar de topdrukte toe. Het is leuk om al deze producten van het seizoen weer te maken en een welkome afwisseling op het normale werkpatroon”, vertelt hij. ,,In de zomer werken we veel met vers fruit, terwijl het accent in deze periode meer op chocolade en marsepein ligt.” ,,Zodra de R in de maand komt, is Jaap niet meer te houden en dan gaan we onze bekende speculaasrokken maken”, vult Elly aan. ,,De klanten zijn dol op de dubbeldikke krokant gebakken rok die wordt gemaakt zonder het bekende bovenlijf dat bij de speculaaspop hoort. We hebben een bijzonder creatief bakkersteam dat uitstekend uit de voeten kan met onze topkwaliteit amandelmarsepein die wordt verwerkt in figuren en taarten. De mensen kunnen natuurlijk ook voor een plakje snijdmarsepein bij ons terecht.” Half oktober kregen we van de klanten al de vraag waar onze zaterdagse oliebollenkraam bleef en toen ben ik maar begonnen met bakken”, aldus Peter. ,,Met uitzondering van sinterklaasdag doen we dit op alle zaterdagen tot eind december. In de week tussen kerst en oud en nieuw staan we er uiteraard elke dag. Voordat het zover is zijn we nog druk met de roomboter amandelboterletters en -staven. In onze chocoladeletters is de beste kwaliteit chocolade verwerkt. Voor gastvrouwen die met de kerst zelf op culinair gebied aan de slag gaan hebben we goed én gemakkelijk nieuws. In de kersttijd hebben we een uitgebreid assortiment grand dessert producten en desserttaartjes.” Alle werkzaamheden worden in de bakkerij achter de winkel verricht. ,,Dit heeft als voordeel dat we snel kunnen inspelen op de wensen”, besluit Peter. ,,Onze winkel is aangesloten bij het Heerlijk & Heerlijk banketbakkersgilde. Dit houdt in dat we veel contact hebben met collega’s uit het hele land. Zo kunnen we van elkaar leren.”

advertentie
advertentie