‘Spontane’ schilderes exposeert

11 november 2009 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - Anne-Marie van Stratum exposeert tot half december in Verpleeghuis Tiendwaert in Boven Hardinxveld

Zij is autodidact; wel heeft ze de laatste vijftien jaar schilderles gehad en samen met anderen geschilderd. Aanvankelijk was aquarel haar passie maar de laatste jaren schildert zij vooral met acrylverf. Het voordeel hiervan is dat het ook op waterbasis en overschilderbaar is. Hierdoor kan zij haar schilderij steeds veranderen en aanpassen; met de verf spelen.

Van Stratum werkt bijna nooit met een vooropgezet plan. Het schilderij ontstaat. Liefst met vrolijke, heldere kleuren op grote doeken. Vaak schildert zij mensenfiguren gezien op de rug. Ze hebben contact met elkaar; er gaat emotie vanuit. Ze lopen in groepen en zijn vaak toch alleen. Tussen de figuren ontstaan abstracte stukken die een stad, dorp en fabrieken suggereren. Deze figuratieve abstracte combinatie spreekt veel mensen aan. Zij hanteert vaak kwast en paletmes. Soms gebruikt zij ook schelpenzand door de acrylverf. Naast figuren schildert zij ook bloemen (tulpen, klaprozen) en zeegezichten.

De schilderijen zijn te koop. Tiendwaert, gelegen aan de Tiendweg 46 in Boven-Hardinxveld is, open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 20.00 uur.

advertentie
advertentie