Stapels schoenendozen met cadeaus voor kansarme kinderen

12 november 2009 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - Stapels versierde schoenendozen met schoolspullen en cadeaus voor kinderen in arme landen, stonden aan het begin van deze week op christelijke basisschool ‘De Hoeksteen’ in Giessenburg. Enkele dagen later werden deze schoenendozen van de actie Schoenmaatjes ingeleverd bij de familie Rouwert Boer in Giessenburg. Binnenkort gaan ze als cadeau naar kansarme kinderen in Afrika, Azië en Oost-Europa.

Schoenmaatjes is een jaarlijks terugkerende, landelijke actie waarbij Nederlandse kinderen een versierde schoenendoos vullen met schoolspullen en cadeaus. De dozen worden als teken van verbondenheid uitgereikt aan kinderen in ontwikkelingslanden. Schoenmaatjes is een actie van Edukans en de grootste kinderactie voor ontwikkelingssamenwerking. In 2008 deden 167.000 kinderen mee. Dit jaar bestaat de actie vijftien jaar. Door het versieren en vullen van een doos raken kinderen actief en creatief betrokken bij het leven van kinderen in ontwikkelingslanden. Daarnaast leren ze om concreet spullen te delen met vriendjes ver weg die het moeilijk hebben.

De kinderen van de Hoeksteen vulden in totaal driehonderd schoenendozen. Ze werden door de firma Gelecon naar het inleverpunt gebracht. Na een lange reis worden de schoenendozen van de actie Schoenmaatjes aan kinderen in onder andere Oeganda, Malawi en Irak uitgedeeld. Ze gaan naar kinderen die leven in moeilijke omstandigheden, zoals weeskinderen en kinderen die uit een oorlogssituatie komen. Een schoenendoos is voor hen een cadeau om nooit te vergeten.

Schoenmaatjes is een actie van Edukans. Edukans vindt dat ieder kind in de wereld recht heeft op onderwijs. Ze steunt daarom onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden, maar betrekt ook Nederlandse leerlingen bij ontwikkelingssamenwerking. Bijvoorbeeld met de actie Schoenmaatjes. Edukans is een kans op onderwijs voor alle kinderen.

advertentie
advertentie