Ontluisterende verliespartij van mat Hardinxveld

15 november 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - In de thuiswedstrijd tegen De Zwerver is Hardinxveld zaterdag tegen een grote nederlaag opgelopen. Na een openingsfase waarin Hardinxveld de beste kansen had sloegen de bezoekers met een zevenklapper genadeloos toe. Tegen de uitstekend voetballende gasten uit Kinderdijk had de ploeg van trainer Ton Heijstek deze middag maar weinig tegenstand te bieden.

Voor aanvang van de wedstrijd werd Hardinxveld-doelman Marco van der Linden in de bloemetjes gezet voor het spelen van zijn 250ste wedstrijd die ook wat de uitslag betreft nog lang memorabel zou blijken. Het leek best een aardig begin toen Hardinxveld na enkele minuten Nick van der Woude in kansrijke positie zag uithalen maar zijn inzet nog net werd geblokt. Ook bij een scherpe schuiver van Richard Zwakhals voorlangs kwam Benjamin van der Graaf een teenlengte tekort om de bal in het doel te glijden. Daarna werd Hardinxveld overklast door het uitstekend combinerende De Zwerver dat steeds weer over vrij bewegende spelers beschikte. Na 10 minuten tikte Guido Luiten uit een voorzet van de gevaarlijke Shagmar Mari de 0-1 binnen. Van de rand van de 16 meter schoot diezelfde Guido Luiten verdekt de 0-2 binnen. Hugo Penning profiteerde vervolgens van balverlies en tekende 0-3 aan. Met precies een half uur op de klok maakte De Zwerver aan alle illusies aan de Sluisweg een einde door Guido Luiten die ongedekt de 0-4 binnen schoot. Op slag van rust beloonde scheidsrechter Peijnenburg de val van Shagmar Mari binnen de zestien met een strafschop waaruit Guido Luiten zelfs een pauzestand van 0-5 aantekende. Voor de ploeg van Sportshop André Vlot viel er vanuit die verslagen positie in de tweede helft geen eer meer te behalen. Na een afwezigheid van enkele weken nam Jeroen Bakker als invaller zijn vertrouwde positie in het centrum van de verdediging weer in. Met opnieuw een strafschop die wel heel lichtvaardig werd gegeven voor een duwtje tekende Guido Luiten maar liefst zijn vijfde treffer aan in deze ongelijke strijd. De spreekwoordelijke eer werd nog gered door Johan Kazen die van afstand de 1-6 strak en laag binnenschoot. Ook het eindschot was deze middag voor De Zwerver toen de ongrijpbare Shagmar Mari soleerde en na precies 90 minuten de eindstand op 1-7 bepaalde.

Daarmee werd pijnlijk duidelijk dat Hardinxveld zich in dit duel niet kon meten met de top van de tweede klasse en zich in het vervolg van de competitie zal moeten richten op lijfsbehoud. Komende zaterdag is er een inhaalprogramma en heeft de ploeg van trainer Ton Heijstek vrijaf. Een week later sluit Hardinxveld dan de eerste competitiehelft af met de derby in en tegen Sliedrecht.

Opstelling: Marco van der Linden, John den Dikken, Leon van Houwelingen, Michel Roza, Danny den Haan, Leon Kazen, Johan Kazen, Wouter Romeijn (46’Jeroen Bakker), Benjamin van der Graaf, Richard Zwakhals (78’Davey Beukers), Nick van der Woude (60’Stefan Kant).