Nog snellere tijden ZVH in E-on zwemcompetitie

16 november 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De zwemmers van ZVH blijven zich verbeteren. In een wedstrijd in de E-on zwemcompetitie mochten de Hardinxvelders zeventien keer op het erepodium plaatsnemen en 26 persoonlijke records bijschrijven.

Te beginnen met de 4x100meter vrije slag estafette voor heren. Achter het blok namen plaats: Maurice de Ruijter, Berrie Ritmeester, Arjen Huisman en Peter Jan Hooikaas. Ze legden hun 100 meter af in een puike tijd en dit resulteerde in een mooie derde plaats. De daaropvolgende estafette was de 4x50 wisselslag. Hierin gingen Jarka Kortleve, Cheyenne Vlot, Soraya Schmidt en Annabel Boogaard van start. Een prima race waarin de dames als tweede aantikten. De jongens deden dit haarfijn tijdens het laatste programmanummer van de wedstrijd. Matthijs van Wingerden, Kevin Groenendijk, Glenn van Driel en Roy Groenendijk tikten eveneens als tweede aan.

Ook op de individuele nummers waren de prestaties indrukwekkend. Om te beginnen met het dubbelgoud van Petra Vis. Zij zwom zowel op de 50 meter vrije slag als de 100 meter wissel naar het hoogste schavot. Cheyenne Vlot wilde deze prestatie meteen evenaren. Zowel op de 100 meter rugslag als op de 50 meter schoolslag zwom zij een persoonlijk record. Haar prestatie op de schoolslag was goed genoeg voor een gouden medaille. Soraya Schmidt had ook de vaart erin. Zij zwom ook twee persoonlijke records. Op de 50 meter vlinderslag wist zij zichzelf te verzekeren van een derde plaats in 36.92. Ook Jarka was op snelheid, zij wist maar liefst twee medailles te behalen. De eerste was een gouden plak op de 100 meter rug, het toetje was een bronzen plak op de 100 meter school.

Glenn van Driel en Roy Groenendijk gingen niet alleen de strijd met zwemmers van andere verenigingen aan, in het water waren ze zelfs elkaars concurrenten. De 100 meter rugslag werd door Glenn gezwommen in 1.21.70, Roy tikte hierop aan in 1.23.82. De verdeling: goud voor Glenn, zilver voor Roy. Op de 100 meter schoolslag waren de rollen omgedraaid. Glenn tikte aan na 1.29.80, maar Roy zette de klokken stop op 1.27.26. Goud voor Roy, zilver voor Glenn. Bij de oudere garde was het niveau ook hoog. Peter Jan Hooikaas deed erg zijn best op de 200 meter vrije slag. De prestatie van de vorige wedstrijd kon hij niet evenaren, maar ondanks de matige opbouw toch een derde plaats. Linda Buijk kwam succesvol in actie op de 100 meter rugslag, Met een uitstekende finish was zij haar concurrente net voor en mocht zij het zilver aan de collectie toevoegen. De meest interessante prestatie van de dag kwam van Familie de Ruijter. Op de 50 meter schoolslag kwam de familieband perfect tot uiting: zowel Marcel als Robin de Ruijter een tijd van 40.04 op de klokken. De bronzen medaille kan in tweeën gezaagd worden, want de tijd van zowel Marcel als Robin was goed voor een derde plaats in de uitslag.

De volgende wedstrijd voor ZVH is zaterdag 28 november in Sliedrecht. Voor meer informatie over zvh: www.zvhardinveld.nl.

advertentie
advertentie