EMS-concert met prachtige musicalhoogtepunten

16 november 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Met een staande ovatie is EMS zaterdag bedankt voor het aanbieden van een veelzijdige muzikale avond. Het jaarlijkse Rabo-concert in het Hervormd centrum stond dit jaar geheel in het teken van de musical.

In een goedgevulde grote zaal van het Hervomd Centrum begon Muziekvereniging EMS onder leiding van dirigent Alphons van Stenis haar concert met het eerste deel uit de Manhattan Symphony. Manhattan en specifiek Broadway, is bekend van de beroemde musicals. Daarom vormden de vijf delen van dit stuk de rode draad door het concert. Het eerste musicalwerk dat EMS ten gehore bracht was Miss Saigon. Filmbeelden van het verhaal van de musical Miss Saigon ondersteunden de bekende klanken van deze musical. Daarna werd het verhaal van Jean Valjean verteld in het musicalwerk Les Misérables. Het bekendste liedje uit deze musical is ‘I dreamed a dream’. Deze en alle andere mooie en bekende liedjes van de avond werden gezongen door de elegante zangeres Linda Smeets, een zangeres met een geweldig mooie stem, die een echte bijdrage leverde aan een geweldige muzikale avond. Voor de pauze kon de trompetgroep van EMS zich uitleven in het stuk Trumpet Filigree.

Het concert werd vervolgd met een deel uit de musical Chess; the Anthem, één van de hoogtepunten uit deze musical. Vervolgens werd de muziek van de meest recente succesvolle musical Joseph and the amazing technicolor dreamcoat ten gehore gebracht. Ook bij deze musical liet Smeets horen dat haar stem prima leent voor de musical. Het concert werd afgesloten met de bekende musical Annie. Natuurlijk kon het nummer ‘Tomorrow’ hierin niet gemist worden.

advertentie
advertentie