‘We hebben goede PR gemaakt’

18 november 2009 om 00:00 Nieuws

Daar was het de zes deelnemers ook om te doen toen ze via hyves werden benaderd. ,,We hadden geen idee wat ons te wachten stond”, steekt Rob Emmen van wal. ,,In de studio werd uitgelegd dat het een kruising is tussen Een Tegen Honderd en de Nationale IQ Test. Voor iemand die het programma nog niet heeft gezien is het lastig uit te leggen. Om ver te komen moet je over algemene kennis beschikken en een pokerface tonen als je het niet weet.” Zodat je niet ten prooi valt aan de kandidaat die in het midden staat, had hij erbij kunnen zeggen. Diens opdracht is het in een uitzending alle groepen weg te spelen zodat hij of zij met een mooi geldbedrag huiswaarts keert. In de eerste drie uitzendingen is dat twee kandidaten gelukt. Bij de tweede uitzending bleven de zonnebankconsulenten kaasrecht overeind waardoor ze met de geldprijs aan de haal gingen.

Scouting A15 speelt voor- oordelen weg H’VELD-G’DAM - ‘Scouts zijn mannen die liever in het bos spelen dan met een meisje.’ 54 procent van de 134 personen die hebben gestemd is het eens met deze stelling. De poll is te vinden op de website van het Avro-programma Weten Zij Veel, dat elke vrijdagavond wordt uitgezonden op Nederland 3 en waaraan ook een groep van Scouting A15 uit Hardinxveld deelneemt. “Ik denk dat we het redelijk goed hebben gedaan. We hebben vooroordelen weggespeeld door te laten zien dat we voldoende kennis in huis hebben. We hebben goede pr gemaakt.”

Door Erik de Bruin

De Hardinxveldse scouts hebben zich tot nu toe aardig gemanifesteerd en waren alle uitzendingen van de partij. ,,Ons voordeel is dat anderen onze kennis niet goed kunnen inschatten”, vertelt Remco Stam. “Scouting is een hobby. Ze weten niet welk beroep we uitoefenen. Dat is heel verschillend.” ,,Wat juist zo mooi is aan scouting”, vult Alex van der Sloot aan. ,,Of je nu laag op hoog bent opgeleid, je draagt allemaal hetzelfde uniform. Bij scouting gaat het om kameraadschap. Je bouwt vriendschappen voor het leven op. De kameraadschap blijft en het is leuk als volwassene het plezier dat je zelf als kind hebt beleefd over te brengen op jonge scouts.” Voordat de uitzendingen werden gedraaid werd alle groepen gevraagd hoe zij tegen een andere groep aankijken. Rob: ,,Je krijgt soms minder leuke opmerkingen over je heen, maar dat hoort bij het spel. De kippenboeren zeiden over ons dat we nooit volwassen zijn geworden. Over hen werd weer gezegd dat ze altijd stront onder hun nagels hebben.” Alex: ,,Het is maar goed dat ze het van te voren hebben gevraagd want tijdens de opnames zijn bij iedereen de vooroordelen aardig bijgedraaid. De players zijn bijvoorbeeld hele toffe gasten waar we tussen de opnames door vaak een potje tafeltennis mee hebben gespeeld. Er ontstond zelfs een groepsgevoel van ons tegen de kandidaat.”

Weten Zij Veel, gepresenteerd door Chantal Janzen, is vrijdagavond te zien. De uitzending begint om 20.30 uur.

advertentie
advertentie