Ruim 430 vogels op vogeltentoonstelling

18 november 2009 om 00:00 Nieuws

Een groot aantal verschillende vogels is te zien. Hierbij valt te denken aan kleur- en postuurkanaries, grasparkieten, diverse kromsnavels en dus verschillende soorten tropische vogels zoals zebravinken, spitsstaartamadines, gouldamadines, papagaaiamadines. Tevens verwacht de vogelvereniging dat Europese Cultuurvogels, zoals de goudvink en groenling te zien zijn. Dit jaar is weer een verkoopafdeling aanwezig. Hier kunnen vogels aangeschaft worden, die rechtstreeks van de kwekers komen. Uiteraard ontbreken ook de volières met diverse vogels niet.

H’VELD-G’DAM - Zebravinken, spitsstaartamadines, gouldamadines en papegaaiamadines. Benieuwd hoe deze vogels eruit zien? Tijdens de 52ste vogeltentoonstelling van Vogelvereniging Vogelvreugd in het Hervormd Centrum aan de Talmastraat zijn deze en andere exotische vogels te zien.

Op woensdag 18 november worden de vogels door zes keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers gekeurd. Deze keurmeesters, die hiervoor een gedegen opleiding hebben gevolgd, beoordelen de vogels op onder andere kleur, conditie, vorm en bevedering. Vervolgens worden de winnende vogels en de daarbij behorende prijzen bepaald. Op de tentoonstellingskooien zijn de behaalde puntenaantallen te zien. Tevens is een catalogus verkrijgbaar waarin de keurresultaten staan vermeld. Tijdens de tentoonstelling is ook het rad van avontuur een vast onderdeel geworden. Op donderdagavond, vrijdagavond en zaterdagmiddag draait het rad weer. Opnieuw zijn vele prijzen te winnen. De openingstijden zijn: donderdag 19 november van 19.00 uur tot 22.00 uur, vrijdag 20 november van 10.00 uur tot 22.00 uur en zaterdag 21 november van 10.00 uur tot 17.00 uur. Tevens is een stand aanwezig waar bezoekers informatie kunnen krijgen over de vereniging en haar activiteiten. Mensen die niet in de gelegenheid zijn om de show te bezoeken, maar wel vragen hebben, kunnen contact opnemen met W.J. van der Linden, via info@vvogelvreugd.nl of kijken op www.vvogelvreugd.nl.

advertentie
advertentie