‘Hotstone massage heerlijk ontspannend’

18 november 2009 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - In het pand van Sportschool Injoy aan de Schapedrift 87 is sinds 1 mei de massagesalon van Thelma de Bruin gevestigd. Zij is gespecialiseerd in sport-, ontspannings- en stoelmassage van zowel dames als heren. Zij kunnen ook bij haar terecht voor een ontspannende hotstone massage. Thelma vertelt enthousiast wat de laatstgenoemde behandeling inhoudt. We spreken haar in de keurig ingerichte salon op de eerste etage.

Door Ria Scholten

,,De belangstelling voor het masseren is voortgekomen uit de begeleiding van de karateclub van mijn man Jan”, vertelt Thelma. ,,Ik ga namelijk al jaren met hen mee als sportverzorgster. Toen ik deze ruimte tot mijn beschikking kreeg heb ik me verder in het vak bekwaamd. Ik ben echter nog lang niet uitgeleerd en vind het leuk om cursussen te volgen. Als je er eenmaal mee begonnen bent is het net een virus dat zich steeds verder uitbreidt.”

,,Een sportmassage richt zich voornamelijk op de spiergroepen die tijdens het uitoefenen van die sport worden belast. Bij een ontspanningsmassage ligt dit anders, want dan krijgen alle spiergroepen in het lichaam evenveel aandacht”, legt Thelma uit. ,,Tijdens een stoelmassage worden de nek, schouders, rug en armen behandeld. Het accent ligt hierbij op de drukpunten met als resultaat een heerlijk ontspannen gevoel. Bijkomend voordeel is dat de behandeling in principe overal kan plaatsvinden. Ik neem de stoel mee naar bedrijven maar ook naar verzorgingsflats. Senioren zijn een belangrijke doelgroep omdat zij wat minder bewegen en de spieren stijver worden. Veel klachten zijn toe te schrijven aan een verkeerde houding.”

,,De hotstone massage verhoogt het gevoel van welzijn en heeft een diepe, effectieve en ontgiftende werking. Deze wijze van masseren geeft verlichting bij pijnklachten en stimuleert de orgaanfuncties en de stofwisseling. Voor de cliënt is het bovendien de ultieme manier om helemaal te ontspannen”, aldus Thelma. Ze haalt een doos met 64 hotstones te voorschijn. ,,Elke grootte wordt gebruikt voor een ander lichaamsdeel. De stenen bestaan uit basalt en hebben een hoog ijzergehalte, waardoor de warmte langer wordt vastgehouden. De kleine formaten worden op het gezicht gelegd, maar kunnen ook tussen de tenen worden geplaatst. De grotere stenen zijn voornamelijk bestemd voor de onderrug. Veel mensen denken dat de behandeling slechts uit het plaatsen van warme stenen bestaat. Dat is niet waar, een uitgebreide massage waarbij de stenen een belangrijke rol spelen is zorgt voor een optimaal resultaat.”

Tot besluit heeft Thelma een leuke cadeautip in de vorm van een cadeaubon voor een behandeling in haar salon. Ze werkt uitsluitend na telefonische afspraak op maandag, dinsdag en donderdag van 9.30 uur tot 20.00 uur en op woensdag en vrijdag van 09.30 tot 17.00 uur. Het telefoonnummer is 0184-419775. E-mail: thelma.massage@live.nl.

advertentie
advertentie