Top vier schakers laat geen steken vallen

19 november 2009 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - De tiende ronde van de interne schaakcompetitie bij De Giessen werd gekenmerkt door een hoge opkomst die de gezelligheid ten goede kwam. De top vier, onder aanvoering van Kasper Euser en Tim Schakel, liet geen steken vallen en won haar partij. Jan Post gaf evenwel goed partij tegen Jaco Vonk, maar verzeilde toch in een lastige stelling waarin hij het Jaco makkelijk maakte door plotseling een toren weg te geven. Verder hield Rob van Driel het lang vol tegen Tim Schakel, maar in het eindspel gaf de eindspelkennis van Tim de doorslag.

Kasper Euser had een gemakkelijke avond daar zijn tegenstander Chris Tromp een mooie combinatie dacht te maken, maar overzag dat dit uiteindelijk een stuk kostte. Jammer voor hem, want hij kwam gelijkwaardig uit de opening.

In de onderste regionen waren de krachtsverschillen ook duidelijk. Wim Deurloo won bijvoorbeeld snel van Robert Euser en Gerard de Gans steeg weer een paar plekken via een overwinning op Gijs Bos.

Er werd in het kader van de bekercompetitie een partij vooruitgespeeld. Arjan Uittenbogaard speelde een degelijke partij tegen Chris van Wieringen en bereikte als eerste speler de tweede ronde.

Het eerste team van De Giessen ontving het tweede team van Woerden. Op voorhand leek dat een te nemen horde, maar de praktijk bleek weerbarstiger. Wim Rietveld en Maarten Euser misten kansen om gewonnen posities te bereiken en Ton Lodder kreeg te kampen met een zogenaamd onderste-rij-probleem. De balans sloeg hiermee door in het voordeel van Woerden.

advertentie
advertentie