Inspraak Visie op Zuid-Holland

19 november 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Het ontwerp Visie op Zuid-Holland en het bijbehorende ontwerp Verordening Ruimte en plan-MER liggen tot en met 17 januari ter inzage op het provinciehuis en de gemeentehuizen in Zuid-Holland.

Tijdens de inspraakperiode kunnen inwoners van Zuid-Holland, gemeenten en maatschappelijke organisaties schriftelijk of digitaal via de website van de provincie hun zienswijze op de ontwerpen geven. Na de inspraakperiode behandelt de provincie de ingekomen zienswijzen en past de ontwerpen zo nodig aan. Provinciale Staten stellen naar verwachting in juni de Visie op Zuid-Holland en de Verordening Ruimte definitief vast. Vanaf dat moment geldt de visie als het ruimtelijke beleid van de provincie.

Zuid-Holland wil in 2020 een provincie zijn waar het goed wonen, werken en leven is. Om dit te bereiken geeft het provinciebestuur in een integraal plan haar visie op het ruimtelijke beleid in Zuid-Holland tot 2020, met een doorkijk naar 2040. Een goede bereikbaarheid, een breed aanbod voor wonen en werken in een aantrekkelijk landschap met ruimte voor water, landbouw en natuur zijn de uitgangspunten voor de verdeling van de schaarse ruimte in de structuurvisie Visie op Zuid-Holland.

Kijk voor de documenten, het inspraakformulier en meer informatie op www.zuid-holland.nl/visieopzuidholland of kom naar één van de inloopavonden.

advertentie
advertentie