Staatssecretaris Jetta Klijnsma bezoekt Merford

20 november 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Op uitnodiging van de Regionale Sociale Dienst (RSD) heeft staatssecretaris Jetta Klijnsma (Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) een werkbezoek gebracht aan het Gorcumse bedrijf Merford aan de Franklinweg. Merford is één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland en heeft een bijzonder sociaal personeelsbeleid, waarin veel aandacht is voor het kweken van interesse voor techniek onder jongeren. Onder de genodigden bevonden zich burgemeester IJssels van Gorinchem en vertegenwoordigers van diverse maatschappelijke organisaties en onderwijsinstellingen.

De RSD heeft drie projecten die erop zijn gericht mensen deel te laten nemen aan de maatschappij. Deze projecten werden besproken tijdens het werkbezoek en de staatssecretaris liet weten dat zij bijzonder enthousiast was over de bijdragen van deze projecten aan de participatie. Zij had bijzondere waardering voor de resultaten van het project ‘Ontdek je talent in de zorg’, waarin, samen met Rivas, mensen worden opgeleid voor werk in de zorg. Staatssecretaris Klijnsma gaf een groot compliment voor het NUG’ers project. Hierin zoekt de RSD mogelijkheden voor werk voor mensen die geen recht hebben op een uitkering. De staatssecretaris was vol lof over het Zorgproject, waarin mensen die in een isolement zijn geraakt, worden opgevangen en weer in contact met de maatschappij worden gebracht.

De staatssecretaris merkte op dat in het Zorgproject elementen zitten van twee wettelijke regelingen, de Wet werk en bijstand (Wwb) en de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Zij prees de RSD voor het feit dat zij zich niet beperkt tot haar eigen aandeel, maar over de grens heen durfde te kijken en zij vroeg zich af of het niet beter zou zijn als de uitvoering van deze twee regelingen regionaal bij één partij zouden worden ondergebracht.

Fotobijschrift voor begeleidende foto: Staatssecretaris Klijnsma luistert enthousiast naar uitleg tijdens de rondleiding bij Merford.

advertentie
advertentie