Denk en Zet kansloos onderuit

29 november 2009 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM – Negen punten uit vijf wedstrijden. Dat was de trotse score van Denk en Zet tot afgelopen zaterdag in de nationale eerste klasse. Toch zagen de dammers de uitwedstrijd tegen GDC met enige vrees tegemoet. De bange voorgevoelens kwamen uit. Na bijna zes uur dammen dropen de Giessendammers af met een 12-8 nederlaag achter de kiezen.

Slechts één individuele overwinning kon Denk en Zet in het druilerige Gorkum noteren. Het was Peter de Hek die een uitstekende positionele partij optimaal wist te verzilveren. Piet Trapman, Eef Stam, Marijke Koers, Peter van Noordennen, Peter Hartog en Karlijn Overes speelden remise. Pieter Trapman, Kees Brandwijk en Wim Kalis moesten met een nul naar huis.

In de provinciale competitie consolideerde het eerste achttal maandagavond zijn koppositie met een 8-8 gelijkspel tegen damclub Dordrecht. Ad de Hek en Gertjan van Herwaarden boekten beiden een prima overwinning. Piet Verkaik, Wim Kalis, Wim Huisman en Piet Trapman remiseerden. Het tweede achttal kwam terug uit Nieuwland met een ruime zege op NDV 2. Vier individuele zeges kon aanvoerder Daaf van Wijngaarden noteren. Allereerst voor zichzelf en verder voor Wim Buijk, Fien de Jager en Aart Romeijn. Dries de Hek, Daaf van Houwelingen, Henk Sterk en Ton van Houwelingen speelden remise.

Het derde team komt uit in de viertallencompetitie en trakteerde VGO 2 uit Hoornaar op een 6-2 nederlaag. Jesse Gosker, een jeugdig talent met grote mogelijkheden, voerde een uitstekende partij gedecideerd naar winst. Zijn leermeester Eef Stam kon toen niet achterblijven en voegde er een tweetje aan toe. Arie Bakker en Jan van Wijngaarden stelden met remises de teamoverwinning veilig.

advertentie
advertentie