Verlies River Trotters na krakkemikkige voorbereiding

29 november 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De voorbereiding van River Trotters op de wedstrijd tegen Cady uit Capelle was verre van ideaal; de ploeg trainde de afgelopen week slechts één keer en daarnaast gaf Mirda aan dat zij basketbal niet langer met haar nieuwe baan kan combineren. Hierdoor hebben de Hardinxveldse basketbalsters nog maar de beschikking over acht speelsters. De nederlaag tegen Cady kwam dan ook niet als een verrassing, alhoewel de River Trotters zich na afloop wel beklaagde over de arbitrage.

Beide teams begonnen de wedstrijd erg mat, wat resulteerde in een stand van 4-4 na zeven minuten spelen. Ook in het restant van het eerste kwart kwam River Trotters niet los. Cady was iets schotvaardiger: 4-10. Coach Rudy spoorde zijn team aan en langzaam maar zeker kwamen de Hardinxveldse basketbalsters wat beter in de wedstrijd. Halverwege was de stand zelfs in evenwicht: 21-21.

Ondanks een peptalk in de kleedkamer, kwam de thuisploeg niet goed uit de startblokken. De opleving in het tweede kwart bleek van korte duur. ,,Gezegd moet wel worden dat we pech hadden in de afronding en dat de scheidsrechters behoorlijk wat toelieten", aldus de coach. Cady profiteerde hier van en liep uit naar een voorsprong van 31-38.

In het vierde kwart boorde de formatie uit Capelle de Hardinxveldse hoop op een goed resultaat snel de grond in. Binnen vier minuten stond het 46-35. Het lukte de River Trotters niet om terug in de wedstrijd te komen en zo verloor de ploeg met tien punten verschil: 46-56.

,,Het is nooit leuk om te verliezen, maar zeker niet voor eigen publiek en op deze manier. We speelden eigenlijk tegen drie tegenstanders: Cady, de scheidsrechters en onszelf. We hebben het verlies aan onszelf te danken, maar we kregen ook niet veel mee onder de basket. Met z’n achten werden wij 26 keer afgefloten, terwijl Cady met twaalf speelsters slechts tot dertien fouten kwam", aldus een zure coach.