Drivers 2 kampioen met overmacht

29 november 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Team twee van tafeltennisvereniging Drivers is woensdag met overmacht kampioen geworden in de vierde klasse en komt daardoor komend seizoen uit in de derde klasse van de afdeling Dordrecht.

De formatie won de laatste wedstrijd bij Vcs 2 met 3-7 en dit was meer dan genoeg om kampioen te worden. De voorsprong op de nummer twee was vijftien punten. Leo van Velzen won in de kampioenswedstrijd drie sets, Quinten de Jong twee sets en Irene Aangeenbrug één set. Ook het dubbel werd door Quinten en Leo gewonnen.

Team één speelde thuis tegen Shot 65 4 en behaalde een 8-2 overwinning. Hierdoor eindigden zij als derde in hun poule. Team drie speelde ook thuis, maar tegen Dordrecht 7. Ondanks een 4-6 nederlaag eindigden ook zij als derde in de poule. Team vier had een 0-10 overwinning nodig om kampioen te worden, maar deze opgave bleek te lastig. Mttv hield de schade beperkt tot een 4-6 verlies en eindigde daardoor als tweede in de competitie, achter kampioen Dfc, maar voor Drivers. Team vijf handhaafde zich ondanks een 4-6 nederlaag tegen Nileta in de vijfde klasse.

Bij de junioren moesten nog twee wedstrijden gespeeld worden. Team één verloor bij Hbm-Taveri met 9-1. Quinten de Jong redde hier de eer voor het team. Team drie speelde uit bij Dordrecht 6 en won met 3-7. Rick Boogaard en Wim de Bruin scoorden elk drie punten, Jelger Folkert wist geen set te winnen. Rick en Wim wonnen ook samen het dubbel.

Uiteindelijk degradeerden team één, twee en vier; team drie eindigde op de tweede plaats en team vijf op de vijfde plaats.