HKC wint eenvoudig van KC Dordrecht

30 november 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - HKC heeft de goede start in de zaalcompetitie een prima vervolg gegeven. De korfballers wonnen zaterdag afgetekend van KC Dordrecht met 19-10.

HKC wist fel en scherp uit de startblokken te komen en zorgde ervoor dat na tien minuten een 5-0 stand op het scorebord stond. KC Dordrecht herpakte zich daarna enigszins en zorgde ervoor dat het gat steeds rond de vijf doelpunten bleef. Dit resulteerde in een 10-5 ruststand.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. HKC was beter, creëerde meer kansen en had verdedigend de wedstrijd onder controle. John den Dunnen en Arno den Breejen heersten in de korfzone en stelden hiermee hun vakgenoten in de gelegenheid om te scoren. Dit zorgde voor mooie acties en doelpunten van onder andere Esther de Groot, Marlies Bommeljé en Emiel Deventer. Laatstgenoemde was deze middag met scherpe acties een ware plaag voor zijn tegenstander en kreeg vele strafworpen en vrije ballen mee.

HKC bouwde gedurende de tweede helft de voorsprong gestaag uit. Het slotakkoord was voor Niels Deventer die het publiek op de banken kreeg door zijn goede actie subliem af te ronden. Aan het eind van de wedstrijd stond 19-10 op het scorebord.

HKC 2 wist niet te winnen van het sterke KVS 2. Na een gelijkopgaande openingsfase liep KVS binnen tien minuten uit naar een 15-8 ruststand. Aan het eind van de wedstrijd stond een 14-24 stand op het scorebord.