Clanleden stellen verkiezingslijst CDA samen

30 november 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Het CDA heeft woensdagavond de ledenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010 vastgesteld. Zoals eerder is vermeld wordt Wim de Ruiter de lijsttrekker van het CDA. Hij volgt hiermee David Koppelaar op. Koppelaar verlaat de raad aangezien hij de door het landelijk CDA vastgestelde termijn van twaalf jaar erop heeft zitten.

Wim de Ruiter woont in Beneden-Hardinxveld. In het dagelijks leven is hij als manager werkzaam bij de Rabobank. Daarnaast bekleedt De Ruiter nog diverse maatschappelijke en kerkelijke functies, zoals lid van de Raad van Toezicht van de Lange Wei, penningmeester van de diaconie en voorzitter van EMS.

Als tweede op de lijst is de inmiddels bekende Paul Letterie gekozen. Letterie is inmiddels acht jaar raadslid. Hij is voorzitter van de raadscommissie Samenlevingszaken en lid van de raadscommissie Grondgebiedzaken. Voorheen was hij directielid van een woningcorporatie in de regio. Verder is Letterie actief in welzijn- en zorgprojecten. Letterie woont in Beneden- Hardinxveld.

Nummer drie op de lijst wordt bezet door Timon van Zessen. Van Zessen is woonachtig in Boven-Hardinxveld. In het dagelijks leven is hij werkzaam als beleidscontroller bij de gemeente Gorinchem. Vanuit het CDA-gedachtegoed 'Rentmeesterschap' wil Van Zessen zich inzetten voor een daadkrachtige gemeentepolitiek.

Martin Damen is als vierde gekozen op de CDA-verkiezingslijst. Damen is ook woonachtig in Boven-Hardinxveld. In het dagelijks leven is hij ondernemer en adviseert bedrijven op het gebied van Kwaliteit, Arbo en Milieu. Tevens begeleidt hij bedrijven bij reorganisaties. Damen is bestuurslid van de Regenboogschool en de Stichting SKEW.

Op genoemde ledenvergadering werd ook het verkiezingsprogramma 'De Toekomst van Hardinxveld-Giessendam vanuit een Christendemocratische visie' vastgesteld. Vanuit de inspiratiebron de Bijbel zijn de vier kernbegrippen van het CDA - Gerechtigheid, Solidariteit, Gespreide verantwoordelijkheid en Rentmeesterschap - vertaald naar de doelstellingen voor de komende raadsperiode. De volledige verkiezingslijst en het verkiezingsprogramma zijn binnenkort te zien op de vernieuwde website van het CDA. (www.cdahveldgdam.nl)

advertentie
advertentie