ZVH ook sterk op vijfkamp in Sliedrecht

30 november 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM – De zwemmers van ZVH hebben 39 persoonlijke records verpulverd tijdens een vijfkamp met DWF, SVO, ZVS & RSW.

Om te beginnen de estafetteteams van ZVH. Ook dit keer waren deze samengesteld uit tweemaal vier Hardinxveldse topzwemmers- en zwemsters. Door een samenvoeging in het programma gingen zowel het heren als damesteam in dezelfde serie van start. De heren bestaande uit Matthijs van Wingerden, Kevin Groenendijk, Roy Groenendijk en Glenn van Driel zwommen naar een gouden medaille. Het damesteam bestaande uit Kira van der Klooster, Jarka Kortleve, Cheyenne Vlot en Petra Vis behaalde de zilveren medaille.

Glenn van Driel zat zeer goed in zijn vel deze wedstrijd. Met twee mooie persoonlijke records greep hij twee zilveren medailles. Het eerste eremetaal behaalde hij op de 100 meter schoolslag in 1.28.74, de tweede plak werd behaald op de 50 meter vlinderslag in 37.63. Op dezelfde afstanden ging ook Roy Groenendijk van start. Op de 100 meter schoolslag was hij sneller dan Van Driel en behaalde hij het goud. Op de 50 meter vlinderslag moest hij Van Driel toch voor laten gaan. Hierop werd Groenendijk derde met een tijd van 39.18, een PR. Ook de jongere Groenendijk, Kevin, ging van start deze wedstrijd. Op de 100 meter wisselslag ging hij als een speer. Met een persoonlijk record en een tijd van 1.39.15 greep hij naar het brons. Joren IJzerman zag deze wisselslagrace en wilde dit in zijn eigen leeftijdscategorie na doen. In hoog tempo ging hij van start, een snel gezwommen race resulteerde in een zilveren medaille op zijn 100meter wisselslag, de tijd: 1minuut 18seconden 60 honderdsten.

Ook de dames zwommen veel toptijden bij elkaar. Zo mocht Laura tweemaal het hoogste schavot betreden deze wedstrijd. De 50 meter vrije slag zwom zij in 30.23 (pr), en de 100 meter rugslag legde ze af in 1.17.04. Ook Marije van Genderen had er zin in. Net 16 jaar geworden en weer een zilveren plak rijker. Zwemmend voor goud tikte ze toch net als tweede aan op de 50meter vrije slag, haar nieuwe persoonlijke top tijd staat nu op 31.42. Linda Buijk zwom afgelopen zaterdag ook haar medailles bij elkaar. Ondanks dat ze zich niet helemaal ten top voelde voegde ze toch maar twee gouden plakken toe aan haar collectie. Haar 50 meter schoolsag legde ze af in 36.16, de 100 meter vlinderslag ging in 1.14.47. Petra Vis zag Linda zwemmen en zag die twee gouden medailles ook wel zitten. Op de 50 meter rugslag ging ze vlot van start, op een honderd procent tempo zwom zij haar eerste gouden plak in ieder geval al binnen. Op de 100 meter wisselslag volgde de tweede. Haar tijden waren respectievelijk 41.89 en 1.30.95. O ok Soraya Schmidt ging voor het dubbele goud, haar dubbel behaalde ze met de 100 meter vrijeslag en de 100 meter wisselslag. De vrije slag ging in 1.12.95, de wisselslag in 1.22.83.

ZVH zwemt haar volgende wedstrijd op zaterdag 5 december in Dordrecht. Voor meer informatie over ZVH: www.zvhardinxveld.nl.

advertentie
advertentie