PvdAGiessenlanden kiest voor continuïteit

2 december 2009 om 00:00 Nieuws

HOORNAAR - De kandidatenlijst voor de PvdAGiessenlanden kent op het eerste gezicht geen verrassingen. Op zich niet merkwaardig omdat van de huidige ploeg alleen Adrie Beumken al twee periodes in de raad zit. Alle andere kandidaten hebben aangegeven voor een tweede periode te willen gaan.

Lijsttrekker is wederom Adrie Beumken (Schelluinen, 54 jaar). De man die in 2006 met een grote overwinning de Partij van de Arbeid weer de grootste partij van Giessenlanden maakte. Beumken kijkt ook nu optimistisch naar 3 maart. ,,Natuurlijk gaat het landelijk slecht met onze partij, maar plaatselijk zijn we duidelijk en herkenbaar. We zoeken de mensen op, we luisteren naar ze. En vervolgens maken we keuzes en beleid. En dat leggen we ook nog eens uit. Je hoeft het niet altijd met ons eens te zijn, maar je weet wel wat je aan ons hebt. We zeggen wat we denken en we doen wat we zeggen. En volgens mij snappen de mensen in Giessenlanden heel goed dat een stem op de Partij van de Arbeid, een stem is op Adrie Beumken, Berend Buddingh’ of bijvoorbeeld Ruud van Rijn."

Wethouders-kandidaat

Tweede op de lijst is net als vier jaar geleden Berend Buddingh’. Wederom wethouderskandidaat. De 44-jarige Arkelaar heeft al eerder aangegeven een tweede termijn te ambiëren, maar acht jaar ook het maximum voor een wethouder vindt.

Nummer drie is Giessenburger Ruud van Rijn. Van Rijn was in oktober 2008 de tussentijdse opvolger van de vertrokken Inie Paulus en heeft zijn draai gevonden in de gemeenteraad van Giessenlanden. Dat geldt ook voor de financiële man van de fractie Ferry van der Koelen en eerste vrouw op de lijst Betty Piso. Eerste nieuwkomer op de lijst is Milo Kromhout uit Giessenburg.

De volledige lijst: 1 Adrie Beumken; 2 Berend Buddingh; 3 Ruud van Rijn; 4 Ferry van der Koelen; 5 Betty Piso; 6 Milo Kromhout; 7 Cor van Pelt; 8 Ad Lommers; 9 Jasper van Eldik; 10 Alma van der Wolf; 11 Jannie Rietveld; 12 Otto Netze; 13 Roos Giljamse; 14 Inge Schopenhouer; 15 Marleen van Iperen; 16 Elviera Steenbergen.

advertentie
advertentie