Presentatie Gebiedsvisie

3 december 2009 om 00:00 Nieuws

NOORDELOOS - De Gebiedsvisie Alblasserwaard-Vijfheerenlanden is op 1 december 2009 door het Gebiedsplatform Alblasserwaard-Vijfheerenlanden vastgesteld. Dit besluit is vooraf gegaan door een intensief interactief proces waarin van verschillende kanten bouwstenen voor de visie zijn aangedragen. Werkgroepen hebben thema's uitgediept en op streekbijeenkomsten hebben bewoners van het gebied positief gereageerd op de voorstellen. Ook hebben zij nieuwe ideeën aangedragen. De presentatie van de Gebiedsvisie Alblasserwaard-Vijfheerenlanden vindt plaats tijdens een openbare bijeenkomst op donderdag 17 december van 20.00 uur tot 22.00 uur in het Dorpshuis in Noordeloos.

Op de bijeenkomst gaan de initiatiefnemers de gebiedsvisie overhandigen aan de provincie (gedeputeerde Joop Evertse), het ministerie van LNV (regiodirecteur Herman Wieringa), de gemeenten (Cor Revet van de Regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden) en waterschap Rivierenland (heemraad Teus Kool). In het tweede deel van de avond zullen enkele sprekers van buiten het gebied een toelichting geven op twee onderwerpen uit de gebiedsvisie: de regionale ontwikkelingsmaatschappij en duurzame energie uit biomassa.

De gebiedsvisie bevat toekomstbeelden en doelen voor de langere termijn op meerdere thema's: natuur, landschap, agrarische economie, water, leefbaarheid, zorg, cultuurhistorie en recreatie. De visie benadrukt de onderlinge verwevenheid van deze thema's. Ook staat er een groot aantal voorstellen in om de visie daadwerkelijk uit te voeren. Het Gebiedsplatform Alblasserwaard-Vijfheerenlanden roept streekbewoners, de overheid en maatschappelijke organisaties op om deze gebiedsvisie samen met haar verder uit te werken en te realiseren.

advertentie
advertentie