River Trotters moet buigen voor koploper Baros

6 december 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Het eerste damesteam van River Trotters speelde tegen koploper Baros een wedstrijd met hoogte- en dieptepunten. Een sterk begin werd gevolgd door een zwakke middenfase waarna in het vierde kwart een knappe eindsprint werd ingezet. Het was niet voldoende voor de winst. Baros noteerde 55-41

De Hardinxveldse basketbalsters begonnen de wedstrijd goed met een score van Laura Davids, gevolgd door twee driepunters van Diede Vreeswijk en Rianne Viveen. Zo stond het na drie minuten spelen 2-8 in het voordeel van River Trotters. Toen kwam de koploper; eerst langszij en daarna drukten ze door tot een voorsprong van tien punten (eerste kwart: 21-11).

De Rabodames gingen daarna over in een zoneverdediging. daardoor kwam Baros pas tot scoren na drie minuten. River Trotters kon daar echter niet veel tegenover zetten (tweede kwart: 12-12, rust: 33-23).

Het derde kwart was een heus dieptepunt. Het scoren aan Hardinxveldse kant liep niet en ook de verdediging stond een stuk minder sterk dan het in tweede kwart. Daarmee gaf de ploeg Baros de kans verder uit te lopen: 48-23.

Het vierde kwart werd een hoogtepunt. Er werd scherp gestart en de verdediging werd weer aangetrokken. River Trotters weerhield Baros vijf minuten lang van scoren. De Rabomeiden scoorden dit kwart wel. Helaas viel, met nog 44 seconden te spelen, Rianne Viveen uit met een kuitblessure. Dit kwart werd gewonnen met 7-13. Niet voldoende om de wedstrijd te winnen. De einduitslag was 55-41.

Aanstaande zaterdag spelen de basketbalsters een thuiswedstrijd tegen Cangeroes, om 12.00 uur.