Drietal gaat voor eindzege in schaakcompetitie

6 december 2009 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - De elfde ronde van de interne competitie hield tegelijk in dat de spelers elkaar voor de tweede maal konden treffen. Spannend voor de stand aan de top, maar ook kon revanche op elkaar worden genomen in alle andere partijen.

In de partij Kasper Euser – Tim Schakel zette Kasper de partij, zoals hij wel vaker doet, ongebruikelijk op en meed hij de gebruikelijke paden. Tim probeerde met zwart een koningsaanval op te zetten, maar daartegenover stond een sterk wit centrum. Al heel vroeg in de partij plaatste Kasper een remiseaanbod wat Tim accepteerde omdat hij vond dat eerder hij iets minder stond.

Jaco Vonk won van Eddy Korevaar. Zo heeft Jaco na deze ronde weer volledig aansluiting gevonden met Kasper en Tim én, hoewel de competitie nog lang duurt, lijkt het erop dat deze drie opnieuw uit gaan maken wie er kampioen gaat worden. Bert van Hees boekte een keurige overwinning op Wim Koutstaal. Opvallend was de overwinning van Gerard de Gans op good old Ton Boot. In de uitgestelde bekerwedstrijd tussen Jan Post en Ton Lodder wist eerstgenoemde verrassend zijn ervaren tegenstander te verslaan.

In de wedstrijd tegen Vianen 2 ging het tweede team van De Giessen hard onderuit. Het werd een ontnuchterende 6-2 nederlaag. Overigens geen schande, want schaakclub Vianen kan putten uit meerdere sterke schaakspelers. Henk van Houwelingen ging al na een paar zetten de boot in, hield het weliswaar nog een tijdje vol, maar kon de schade niet meer repareren. Diardi Donk komt door te weinig spelen ervaring tekort en verloor eveneens. Jan Post stond iets beter maar het voordeel was moeilijk binnen te halen. Remise derhalve. Bert den Boer stond een pion achter, maar kon desondanks nog een remise bewerkstelligen.

Wim Deurloo stribbelde lang tegen maar tegen het paardenpaar bleek geen kruid gewassen. Chris Tromp stond twee pionnen achter, maar door de lopers van ongelijke kleur kon hij het tóch nog redden om remise te houden. Martijn Koutstaal had op een vol bord met pionnen en ieder een dame zijn handen vol om de tegenstander van het lijf te houden. Dit lukte. Rob van Driel knokte in een slechte stelling, met een loper achter, door tot na de tijdscontrole maar kon zijn stelling na dameruil helaas niet meer houden.

De Regiohakkers, het regioteam van de sterkste spelers van de schaakverenigingen Leerdam en De Giessen, wonnen ook hun derde wedstrijd (nu van Hoogland 1 uit Amersfoort) in de hoogste klasse van de Stichts-Gooise Schaakbond. Promotie zal overigens betekenen dat er volgend seizoen landelijk gespeeld kan worden.

Van schaakclub De Giessen wonnen Jaco Vonk, Eddy Korevaar en Lemmy Schakel. Kasper Euser speelde remise, terwijl Tim en Milly Schakel de eer aan hun tegenstander moesten laten. Met de 5-3 overwinning delen de Regiohakkers de eerste plaats met Moira Domtoren uit Utrecht.

advertentie
advertentie